-->

14.02.12

4 коментарі:

Воин сказав...

Заместитель Николая Катеринчука оказался «липовым» чернобыльцем
http://www.bagnet.org/news/investigations/167717

В эфире программы «Республика» на «5 канале», где обсуждалась тема чернобыльских протестов, ругал власть и горячо «отстаивал» права этой категории льготников оппозиционный политик председатель Европейской партии Украины Николай Катеринчук. В принципе, он говорил правильные вещи о необходимости незамедлительного решения сложных социальных проблем этой категории граждан, и о том, что нынешняя власть недостаточно внимания уделяет социальной сфере.

При этом, всю вину за сложившуюся ситуацию, как и положено оппозиционеру, он возложил на нынешнее руководство страны. Естественно, скромно умалчивая, что и его «оранжевая» команда пять лет руководила страной. В общем, ничего нового: все в духе оппозиционного популизма. Если бы не одно «но».

Особенно яростными и громогласными стали речи Катеринчука, когда в студии коснулись темы «липовых» чернобыльцев. Уже установлены многочисленны факты, когда люди незаконно получали или попросту покупали себе статус чернобыльца, и пользовались всеми положенными льготами. Но признавать такие факты, Катеринчук отказался и явно старался увести разговор в другое русло – оппозиционеру было неприятно общаться на тему «липовых» льготников. И на это, как оказалось, были весомые причины.

Оказывается, что ближайший соратник и родственник народного депутата Катеринчука, один из основателей Европейской партии Украины, ныне заместитель председателя этой политической силы Николай Москаленко в 1996 году незаконно получил статус инвалида-чернобыльца 2 группы. Работая на заводе «Изумруд» он умудрился подделать необходимые справки, приказы и другие документы, и таким образом стал льготником, даже не выезжая в Чернобыльскую зону.

Этот факт, во время очередной сверки документов выявили работники Пенсионного фонда совместно со специалистами предприятия. Документы были переданы в Прокуратуру Святошинского района Киева, которая уже завершает расследование.

Факт, согласитесь, незаурядный. Подробности этого скандала читайте в следующих публикациях.

Воин сказав...

Конкурс на Председателя Всеукраинской Чернобыльской Народной Партии

Всеукраинская Чернобыльская Народная Партия "За благосостояние и социальную защиту народа" предлагает рассмотреть кандидатуру Гладкий В.М. на должность Председателя Партии

КОНКУРС на ДОЛЖНОСТЬ ГЛАВЫ ПАРТИИ

КАНДИДАТУРА ДЛЯ ОБСУЖДЕНИЯ

ГЛАДКИЙ ВАСИЛЬ МИХАЙЛОВИЧ

1.Прізвище, ім’я та по батькові: Гладкий Василь Михайлович

2.Посада і місце роботи: Перший заступник Голови Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії “За добробут та соціальний захист народу” – на громадських засадах; Президент Всеукраїнського об’єднання інвалідів Чорнобилю і війни “Відродження України” – на громадських засадах; Президент Міжнародної організації інвалідів Чорнобилю і війни «Чорнобиль-Надія» - на громадських засадах; Генеральний Директор Українського НВРК Центру інвалідів; полковник МВС у відставки адвокат, пенсіонер МВС України, учасник ЛПА на ЧАЕС 1 категорії, інвалід війни 2-ї групи

3.Число, місяць, рік і місце народження: 21.02.1952 року, с.Глинськ, Роменського району, Сумської області

4.Стать: чоловік

5.Національність: українець

6.Партійність: член Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії “За добробут та соціальний захист народу”

7.Освіта: вища, юрист, Київська Академія внутрішніх справ МВС України

8.Вчений ступень, звання: не має

9.Які має Державні нагороди: орден «За заслуги» III ступеню, медалі “За бездоганну службу в МВС України” всіх ступенів; медаль “За відмінну працю”; Грамота Верховної Ради України, Почесна Грамота Кабінету Міністрів України, Грамота Міністерства праці та соціальної політики України

10.Домашня адреса: Україна, м.Київ

11.Загальний стаж роботи: 35 років
Стаж роботи у даному Колективі: 10 років

12.ХАРАКТЕРИСТИКА:

Гладкий Василь Михайлович, народився 21 лютого 1952 року в селі Глинськ, Роменського району Сумської області в сім’ї офіцера – фронтовика. Українець.

Розпочав свою трудову діяльність робочим в радгоспі “Славное”, Роздольненського району Криму, потім служба в Радянській Армії.

Після закінчення Київської Академії МВС України працював в органах внутрішніх справ на посадах від інспектора до заступника начальника відділу управління карного розшуку МВС України з 1969 по 1994 роки.

Один із організаторів і перших керівників спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю МВС України.

Після цього був начальником курсу і старшим викладачем Національної Академії внутрішніх справ України.

В 1986 році працював на ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасник ЛПА на ЧАЕС 1-ої категорії, інвалід Чорнобиля і війни 2-ої групи, пенсіонер МВС України.

За час роботи в МВС України проявив себе як сміливий, грамотний, досвідчений та дисциплінований фахівець, талановитий і чудовий організатор, який неодноразово був відзначений преміями, подяками, грамотами та медалями МВС України за активну боротьбу із злочинністю.

Він засновник і Президент Всеукраїнського об’єднання інвалідів Чорнобиля і війни “Відродження України”, Президент міжнародного об’єднання інвалідів Чорнобиля “Чорнобиль-Надія”, засновник та керівник багатьох інших чорнобильських організацій, Генеральний Директор Українського науково-виробничого реабілітаційно-комерційного Центру інвалідів, член міжвідомчої комісії із соцзахисту при Кабінеті Міністрів України, член Консультативної Ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи при Мінпраці України, член Генеральної Асамблеї Національної Асамблеї інвалідів України.

Воин сказав...

(продолжение)

Василь Гладкий організував та провів багато благодійних заходів, а також надав благодійну допомогу більше 10 000 чорнобильців, провів медичну діагностику більше 5 000 громадянам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, постійно надає безкоштовну юридичну та адвокатську допомогу постраждалим, захищає їх інтереси в судах, обладнав стоматологічним обладнанням лікувальний кабинет для безоплатної медичної допомоги чорнобильцям, створив більше 150 робочих місць для інвалідів в Українському НВРК Центрі інвалідів тощо.

Під його керівництвом продукція, що виробляється цим Центром, постачається в медичні та інші заклади, які обслуговують громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В 2002 році Василь Михайлович був одноголосно обраний Першим Заступником Голови Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії “За добробут та соціальний захист народу”.

Під його керівництвом та за його участю проведено IV, V, VI з’їзди цієї Партії, більше 50 засідань Головного Правління і Головної Ради Партії, більше 60 спільних нарад з центральними і місцевими органами влади з питань поліпшення соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, більше 30 демонстрацій, мітингів, пікетувань і голодувань, більше 20 “круглих столів”, 61 підписка по вирішенню актуальних чорнобильських проблем, особисто розглянуто і спрямовано Президенту, у Верховну Раду, Уряду , Уповноваженому Верховної Ради України по правах людини більше 500 запитів, звернень та заяв щодо поліпшення соціального захисту і надання допомоги чорнобильцям.

Василь Михайлович автор і співавтор багатьох законів та законопроектів, книг.

На громадській та партійній роботі Гладкий В.М. проявив себе як грамотний і досвідчений фахівець, талановитий організатор громадської і партійної діяльності, який послідовно і наполегливо відстоює інтереси та права громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідів, учасників війни і бойових дій, пенсіонерів тощо.

Василь Михайлович щоденно веде кропітку роботу щодо поліпшення соціального захисту незахищених верств населення країни.
В 2002-2007 роках на виборах Президента і народних депутатів України активно підтримував опозиційні сили.

На цей час Гладкий В.М. працює на посаді Першого Заступника Голови Партії на громадських засадах.

Турбаївський Ігор Васильович сказав...

Василь Михайлович, чесна і порядна людина. Знаю його особисто, десь біля 10-років.Достойний очолити ВЧНП. При його керівництві партія може стати реальною силою не на словах, а на ділі. З такою кількістю людей, і до цих пір не в парламенті, якийсь абсурд.

Дописати коментар