-->

27.02.12

Міський голова Черкас Сергій Одарич сьогодні під час прес-конференції заявив, що не вважає, що воїни-інтернаціоналісти не є захисниками Вітчизни.

«Фразу не можна виривати із контексту. Контекст полягав у тому, що під час сесії обговорювалося питання фінансування Алеї слави, яка має йти від бульвару Шевченка, вулиці Кірова і до пагорба Слави. Такий проект обговорюється. Надійшла пропозиція від депутатів, що оскільки немає досі проекту реконструкції пам'ятника афганцям, а проектом бюджету передбачено 250 тисяч гривень, то поки не з'явиться цей проект (бо про це вже весь минулий рік ішла мова, міський бюджет виділяв кошти і за цілий рік ми не змогли отримати від афганців проекту реконструкції пам'ятника, який можна було б фінансувати).
Отже, була пропозиція, поки немає цього проекту, ці кошти перерозподілити на спорудження Алеї слави. Під час цього обговорення депутат Радуцький виступив із емоційною промовою – мовляв, як це так, «сьогодні День захисника Вітчизни, а ви плануєте знімати кошти і спрямовувати їх кудись в інше місце». На що я йому відповів, що на Алеї слави планується відзначити людей, які є не меншими захисниками вітчизни, ніж афганці. Ось яка була розмова», - сказав Сергій Одарич, запевнивши, що не говорив, що афганці – це не захисники вітчизни.

За його словами, його просто не зрозуміли.

«Там виступало відразу багато людей, комуністи підхопилися... не пам'ятаю, хто ще. І почали тлумачити по-іншому. Але я сказав так, як я сказав щойно», - підсумував Сергій Одарич.

Тим часом, Черкаські обласна та міська організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) вже поширили заяву, в якій виступили із різкою критикою висловлювань мера і навіть заявили, що потрібно оголошувати йому імпічмент:

spilka veteraniv afganistanu 24022012 small

23лютого 2012 року на сесії Черкаської міської ради, при розгляді питання про виділення коштів на реконструкцію пам'ятника та будівництво музею воїнам Інтернаціоналістам загиблим в Афганістані, міський голова Одарич С.О. дозволив собі цинічні принизливі висловлювання на адресу багатотисячної армії воїнів-інтернаціоналістів України, заявивши, що він не вважає афганців захисниками Вітчизни і просить депутатів проголосувати проти виділення запланованих коштів.

На такий некоректний вислів Одарича С.О. з осудом зреагував депутат міськради Білоусов В.Ф., який закликав міського посадовця схаменутися і вибачитися, на що той лише підтвердив свою дивну позицію, сказавши, що від своїх слів не відмовляється.
Не схаменувся Одарич С.О. і після заяви депутата міськради Радуцького О.Р., що у такий святий день 23 лютого, слова міського голови звучать знущально і цинічно.
З огляду на зухвале та антипатріотичне висловлювання Черкаського міського голови Одарича С.О., яке зачіпає честь та гідність тисяч воїнів-інтернаціоналістів України, Черкаська обласна та міська організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) гнівно засуджують вчинок міського голови і від імені усіх воїнів-інтернаціоналістів, сімей та вдів загиблих, від імені усіх скалічених під час виконання бойових завдань в іноземних країнах, висловлюють недовіру цьому посадовцю і звертаються із закликом до черкаської громади підтримати нас та долучитися до акції про оголошення йому імпічменту.

Разом з тим, щиро вдячні депутатам міської ради, які не зважили на позицію Одарича С.О. та його поплічників і більшістю проголосували за виділення коштів афганській спілці. Ваш вчинок, шановні депутати, достойний поваги і наслідування. Усі матері загиблих у бойових діях, молитимуться за ваше здоров'я.

Ми ж не словами, а конкретними діями доведемо усім недоброзичливцям, що вміємо не тільки боронити Вітчизну, й відстоювати свою честь та гідність», - йдеться у заяві.

Фото: mapia.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар