-->

27.02.12

Сергій Тулуб за півтора місяця не побачив чорнобильців під вікнами

Голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб на питання НародUA про те, чому він півтора місця не приймає чорнобильців, які стоять під вікнами ОДА і просять губернатора зустрітися з ними, заявив, що не бачив там ніяких чорнобильців.

За його словами, він "системно" зустрічається з керівником "спілки чорнобильців" (очевидно, мається на увазі голова обласної організації "Союз Чорнобиль України" Володимир Болтенков - НародUA) і всі питання щодо чорнобильців вони вирішують.


Зокрема, Сергій Тулуб заявив:

- Ми системно зустрічаємся з представникми цих громадських організацій. Нещодавно голова обласної спілки чорнобильців став радником голови обласної держадміністрації на громадських засадах. Про яких чорнобильців ви кажете? Може, про тих. що неорганізовані? я не знаю...Якщо у вас є такі питання і є такі люди, то приходьте, домовляйтеся з Анною Леонідівною (пре-секретар Сергія Тулуба Анна Турська - НародUA) або Тетяною Борисівною (начальник управління інформаційної політики Черкаської облдержадміністрації Тетяна Очеретяна - НародUA), - завжди ви попадете. Я відвертий і відкритий. Нема питань.

- Гаразд.

У свою чергу, представник чорнобильської організації "Союз Чорнобиль України" Борис Бродовський заявив, що, як вони вже заявляли, всі чорнобильці однозначно вважають, що Володимир Болтенков, який веде переговори із Сергієм Тулубом, не має права цього робити від імені чорнобильців.


За словами ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС, загалом в Черкаській області близько 130 тисяч чорнобильців, а до організації «Союз Чорнобиль України» входить не більше 4 тисяч осіб. І навіть члени «Союз Чорнобиль України» обурені діями керівництва, зокрема Володимира Болтенкова. який, як вважають представники чорнобильців, домовляється не про їх інтереси, а про свою персональну вигоду та про інтереси інших керівників організації.

Борис Бродовський повідомив НародUA, що зараз вони через захворювання активістів стоять біля Черкаської ОДА лише годину кожного дня, однак на 12 березня заплановані масштабні протести.

А 15 березня, якщо черкаська обласна влада так і не помітить їх, не зустрінеться з ними і не виробить спільно з "рядовими чорнобильцями" пропозиції вирішення конфлікту, вони планують оголосити голодування. Хоча поки що багато хто, за словами Бориса Бродовського, зокрема і він, просить чорнобильців не вдаватися до голодування.

Чорнобильці також назвали те, що голова Черкаської ОДА не знає про чорнобильців, які уже тривалий час проводять акції під адміністрацією і хочуть зустрітися з ним, дуже дивним. Адже вони, за словами того ж Бродовського, вже тричі приносили в його канцелярію звернення до Сергія Тулуба, Президента та Прем'єр-міністра і просили аудієнції в голови ОДА. Останнього разу - 23 лютого.

Однак, на думку чорнобильців, керівник Головного управління праці і соціального захисту населення ОДА Михайло Скляров робить усе, щоб вони не зустрілися з головою Черкаської ОДА і постійно надсилає їм якісь відписки.

Чорнобильці ще раз заявили НародUA, що керівництво всеукраїнської організації «Союз Чорнобиль України» домовилося про нормальні пенсії собі, керівникам, а "рядовим чорнобильцям" вирішили значно зменшити їх. Так, люди, які віддавали життя в Чорнобилі, але працювали не на керівних посадах, отримують тепер мізер, а керівники, які, як правило, не були " на передові" - одержують великі пенсії. Крім того, влада не зменшує пенсії віп-пенсіонерам, депутатам, міністрам і так далі...

Ми зателефонували начальнику управління інформаційної політики Черкаської облдержадміністрації Тетяні Очеретяній з питанням, чи вона теж не знаю про чорнобильців, які хочуть зустрітися з губернатором, і як все ж цю зустріч влаштувати.

Тетяна Очеретяна сказала нам, що знає про "розкол" серед чорнобильців і порадила принести їй звернення до голови ОДА від чорнобильців, щоб вона передала його Сергію Тулубу.

Сподіваємося, що Сергій Тулуб виконає свою обіцянку і таки зустрінеться з чорнобильцями.

1 коментар:

Анонім сказав...

А нужна ли ВАМ эта встреча? Что может решить губернатор области, если первые лица государства не могут решить ВАШИХ вопросов? Только одновременными, скоординированными ДЕЙСТВИЯМИ в КИЕВЕ и областных центрах можно заставить власть сделать хоть что то. А так - собаки лают, а караван идёт. А что если собаки начнут больно кусаться?

Дописати коментар