-->

20.02.12

«Регіонали» просять Конституційний суд засекретити їхні витрати

Народні депутати від Партії регіонів просять Конституційний Суд скасувати два положення закону "Про засади запобігання і протидії корупції", що набрав чинності 1 січня 2012 року. Про це йдеться у поданні до КС 53 «регіоналів», повідомляє Українська правда.

Зокрема, депутати просять скасувати положення, за яким до цьогорічних декларацій мали заноситися видатки чиновників та їхніх родин, здійснені ними після 1 липня 2011 року.

Нова декларація вимагає від чиновників звітувати про придбання нерухомості та транспортних засобів, а також будь-яких предметів вартістю понад 150 тисяч гривень.

Така декларація вперше мала бути подана до 1 квітня 2012 року.

Крім того, закон містить пряму вимогу про оприлюднення таких декларацій найвищим керівництвом держави.

Окрім цього, «регіонали» намагаються руками Конституційного суду скасувати і іншу норму.


Так, новий антикорупційний закон забороняє чиновникам "входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку".

Ця норма поширюється на всю верхівку держави - президента, прем'єр-міністра, членів уряду, депутатів, керівника СБУ, генпрокурора, голову Нацбанку, суддів, начальницький склад міліції, податкової, СБУ, митниці.

Таким чином, закон заборонив усім чиновникам мати акції підприємств.

За новим законом, починаючи з 1 липня минулого року всі державні службовці, які володіють корпоративними правами, є автоматично порушниками закону і мають бути звільнені.

Нагадаємо, 7 квітня 2011 року Рада, прийнявши цей закон, ввела декларування чиновниками своїх доходів і видатків, а також доходів членів їх сімей.

1 коментар:

Анонім сказав...

Надо,чтобы все,у кого доход выше 10000 грн, предоставляли декларацию о доходах!

Дописати коментар