-->

09.03.12

Звернення до чорнобильців Сумської області.


Шановні ліквідатори та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС!

24 березня в актовій залі Сумської обласної ради повинна відбутися 7 позачергова розширена конференція Сумської обласної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». На повістці конференції будуть розглядатися питання недовіри та переобрання голови СОГОІ «Союз.Чорнобиль.України» Демченко Г.Х. 

Ще 18 лютого під час проведення правління СОГОІ «Союз Чорнобиль України» в гострій полеміці на адресу Демченка звучали звинувачення в повному ігноруванні своїх посадових обов’зків, звинувачення про те, що організація не є захисником законних прав чорнобильців, що вона всупереч здоровому глузду та логіці стала захисником популістських дій влади, є союзником злочинних дій влади по відношенню до чорнобильців. 

Більшість чорнобильців в Сумській області вважають що «Союз Чорнобиль України» став продажною структурою на догоду владі і повністю розчинився як громадська організація в Партії Регіонів. Яскравим підтвердженням тому є те, як проходила звітно-виборча конференція ВГОІ «Союз Чорнобиль України» 17 грудня 2012 року. Усі знають, в якій атмосфері та з яким грубим тиском проводилася конференція. В оточенні ОМОНу з перевдягнутими в громадянське силовиками, яких у залі було більше ніж делегатів конференції, з широким представництвом депутатів від Партії Регіонів на чолі з першим віце-прем’єрміністром України Клюєвим, недопущенням на конференцію законно обраних делегатів та відкриттям проти них сфальшованих кримінальних справ. Після такого залякування делегатів результатом конференції стало повторне обрання Андреєва. 

Такий «лідер» замість того, щоб в унікальний момент згуртованості чорнобильців очолити чорнобильський рух та повести за собою, робить все можливе, щоб спаплюжити чесне ім’я чорнобильців. 

Зараз ми переживаємо тяжкі часи. Після нарахування пенсій по-азаровські серед чорнобильців зародилася повна зневіра в справедливість, зневага до всіх інститутів влади, ненависть до Андреєва та йому подібних. Всі обіцянки Азарова-Тігіпка-Андреєва прогнозовано виявились черговою брехнею, в якої мета лише одна – хоч на деякий час затримати акції протестів чорнобильців. 

Повним «безпредєлом» є відміна пенсій по судовим рішенням, хоча це не пенсії, а відшкодування державою за втрачене чорнобильцями здоров’я. В той же час у всіх чиновників вищого рангу високі пенсії не відмінили. Практично 90% інвалідів тепер отримують пенсії менші, ніж до підвищення. 

Зараз в країні відбувається правовий хаос, коли з одного боку люди повинні виконувати рішення судів, а з іншого боку ті ж самі рішення судів на користь чорнобильців не виконуються. 

В зв’язку з подіями, які розгортаються впродовж останнього року виникають слушні запитання. Чому влада зневажає законні права чорнобильців? Які домовленості за закритими дверима відбулись у Азарова з Андреєвим? Чому люди, які в свій час закрили світ від радіоактивної загрози тепер повинні доводити, що вони – ліквідатори. Чому коли у 2011 році ми їздили на акції протесту в м.Київ під прапорами «Союз Чорнобиль України» це було добре, а коли три рази з’їздили всупереч волі керівництва, то одразу стали «клонами», «провокаторами», «лжечорнобильцями». 

Хіба в ті та інші рази ми вимагали не того самого – виконання закону про статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС? Чому голова СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. жодного разу не зустрівся з учасниками акцій протесту під час проведення страйків в м.Суми в листопаді 2011 року? Чому не працює офіс, голова відсутній на своєму робочому місці, листи відправників адресовані м.Суми, вул.Горького, 2 повертаються назад. Чому не відповідає телефон голови? Чому до цього часу немає книги Пам’яті чорнобильців Сумщини? Чому за увесь час існування організації нагороджуються одні й ті ж люди – з близького оточення Демченка. За що і навіщо нагородили чорнобильським хрестом губернатора Сумщини Ю.П.Чмиря, а в той же час багато померлих чорнобильців так і не дочекались цієї нагороди. Чому в СОГОІ «Союз Чорнобиль України» немає юриста, свого сайту, а в разі звернення чорнобильця до голови не надається хоча б інформаційна допомога? Чому такий розбрат між сумськими чорнобильськими організаціями? Можливо тому, що ніхто не хоче мати справу з Демченком, який своєю античорнобильською позицією та диктатом повністю скомпроментував себе як лідер найбільшої чорнобильської організації.Уже давно він втратив довіру в чорнобильців м.Суми тепер же він втратив довіру і серед районних організацій. 

Головою СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х був сфальшований протокол від 24 червня 2011 року про рішення 6-ї звітно – виборчої конференції СОГОІ «Союз Чорнобиль України» про обрання делегатів на Всеукраїнську звітно – виборчу конференцію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» коли замість законно обранного делегата який не підтримував Андреєва на конференцію поїхав зовсім інший делегат. 

Після цих всіх звинувачень голова СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. написав заяву на звільнення з займаної посади, а члени правління організації вирішили зібратися ще раз на своє засідання 3 березня для розгляду заяви голови. Протягом наступних двох неділь Демченком була розвернута ганебна компанія по залякуванню опонентів, лунали погрози щодо переслідування членів правління СБУ. 

Але незважаючи ні на що 3 березня зібралася більшість членів правління 9 чоловік і провели своє засідання в громадській раді Сумської ОДА, так як голова відмовився приймати участь у засіданні і не надав ключів від офіса громадської організації. 

Та все ж засідання відбулося і 8 з 9 членів правління прийняли рішення про проведення 24 березня позачергової розширеної звітно-виборчої конференції СОГОІ «Союз Чорнобиль України» з розширеним представництвом чорнобильців Сумщини. 

Незважаючи на прийняте рішення правлінням, голова СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. використовує протиправні методи впливу на членів правління і намагається 10 березня провести правління з метою перенесення конференції на 2 місяці та забрати право у чорнобильців висловити свою точку зору. 

Звертаємося до всіх чорнобильців Сумщини прийняти участь у конференції, яка буде проводитись 24 березня 2012 року в актовій залі Сумської обласної ради о 10-00. 

Шановні чорнобильці в цей день прявіть солідарність та станьте на захист законних прав ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. 

Ініціативна група.

4 коментарі:

БОРИС ЧЕРКАССЫ сказав...

СУМЧАНЕ !! МОЛОДЦЫ !! НЕ СДАВАЙТЕСЬ !!! ИНАЧЕ андреевские хорьки ПРОДАДУТ НАС С ПОТРОХАМИ.ЖАЛЬ ЧТО У НАС С ВАМИ НЕТ КОНТАКТА.

Прохожий52 сказав...

ЖЕЛАЮ УДАЧИ! И добиться поставленной цели, а цель у Вас правильная, объединить всех чернобыльцев по одним флагом, под одним законом. НЕ должно быть инвалидов, ликвидаторов, атомщиков, переселенцев, мы должны быть одно целое - ЧЕРНОБЫЛЬЦЫ, только тогда мы победим. Наше дело правое, победа будет за нами!

Саша Сумы сказав...

Знаю кто это организовал, МОЛОДЦЫ, буду с Вами по мере сил.

Анонім сказав...

МОЛОДЦЫ!!!Я ВАС ПОДДЕРЖИВАЮ. ПОРА СКИДЫВАТЬ ЭТИХ ПРИХЛЕБАТЕЛЕЙ.

Дописати коментар