-->

22.07.13

Влада - про голодуючих чорнобильців

22 липня, Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко повторно зустрівся з представниками Спілки інвалідів Чорнобиля Святошинського району м. Києва, які проводять безстрокову акцію протесту під стінами Кабінету Міністрів України.

Під час зустрічі Олексій Журавко повідомив протестувальникам, що більшість піднятих ними питань знаходяться на завершальній стадії вирішення, деякі – ще вивчаються та потребують внесення змін до законів та підзаконних актів. Складним для вирішення є питання щодо невиконання рішень суду в частині соціальних виплат пенсіонерів.

“Ми робимо все, аби задовольнити ваші вимоги, відповідно до чинного законодавства та фінансових можливостей держави. Але, на вирішення деяких питань потрібен час”, – наголосив О. Журавко.

Під час бесіди він також зазначив, що в Україні останнім часом з’явилася велика кількість чорнобильців з фіктивними посвідченнями, і це питання потребує негайного розгляду. Адже саме через таких “псевдо- чорнобильців” страждають справжні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Олексій Журавко запропонував інвалідам-чорнобильцям припинити голодування та продовжити подальше вирішення питань без нанесення шкоди власному здоров’ю.

“Оберіть представника, який буде представляти ваші інтереси та інтереси інших чорнобильців, і щотижня ми будемо проводити зустрічі, на яких інформуватимемо, як проходить розгляд того, чи іншого питання”, – підсумував він.

Проте у розмові один з голодуючих зазначив, що його цікавить вирішення його особистих питань, а проблеми інших чорнобильців – його не стосуються.

Немає коментарів:

Дописати коментар