-->

24.04.14

«Чорнобильці» передали звернення до влади через губернатора

28 років минає цього тижня від дня вибуху на чорнобильській АЕС. З цієї нагоди у Харкові відбудеться маштабна акція з вшанування пам’яті всіх, хто ліквідував наслідки трагедії, почасти – ціною власного життя та здоров’я. А напередодні «чорнобильці» зустрілись із обласним чиновництвом.

Роки після чорнобильської аварії минають, а проблем у тих, хто захистив світ від атомної трагедії не меншає. Представники Харківського обласного осередку всеукраїнської організації «Союз Чорнобиль Україна» зустрілися з губернатором Харківщини Ігорем Балутою, аби передати офіційне звернення до влади . У ньому, зокрема, йдеться про складнощі із нарахуванням пенсій, забезпеченні житлом, питання медичного обслуговування.

Анатолій Вінник, голова обл.організації «Союз Чорнобиль Україна»

Обеспечение жильем наших семей. У нас 1700 семей стоит на очереди: в прошлом году 10 квартир мы получили, на этот год в бюджете не заложено ни копейки. То есть, программа жилищного строительства – она приостановлена.

В свою чергу очільник області запевнив, що ліквідатори наслідків чорнобильської катастрофи не мають залишатися зі своїми проблемами сам на сам. За словами Ігоря Балути, нині в державі ведеться робота із залучення міжнародної підтримкм нужденним.

Ігор Балута, голова ХОДА

Действенная программа по строительству – это реально. Это реально, потому что у нас есть большие возможности сейчас. Привлечение Международных организаций для таких грандов и проектов.

Аби привернути увагу суспільства к проблемам «чорнобильців» та віддати шану всім, хто втратив життя і здоров’я , рятуючи світ від ядерної загрози 25-го квітня у Харкові пройде маcштабна акція. Близько 9-ї вечора на Північній Салтівці на місці , де зрештою буде зведено Храм, усім небайдужим харків’янам запропонуть запалити свічку на честь загиблих героїв.

Анатолій Губарев, голова Харківської міської ГО «Союз Чорнобиль Україна»

Вот в этом году такую, достаточно широкую, Международную акцию, которая из года в год проводится там от Сибири и до Западного побережья Англии, мы проводим у нас, на Северной Салтовке. Как раз для того, чтобы привлечь туда и местных жителей, и школьников, чтобы они понимали, что там будет строиться.

Сьогодні на місці, де планується будівництво Храму ікони «Чорнобильський спас» стоїть лише хрест. Але лідери громадської організації «Союз Чорнобиль Україна» сподіваються, що зрештою у Харкові з’явиться не тільки Храм,а й символічний Меморіальний комплекс. Його активісти планують звести у Молодіжному парку Харкова.

Аліна Фірсанова
http://otb.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар