-->

29.04.14

Маємо пам’ятати уроки історії

Кандидат в президенти, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє, що завданням української влади є забезпечення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

“Я думаю, що держава мусить зробити все для того, щоб всі чорнобильці, які є символом мужності і героїзму, були захищені. Те, як в останній час держава ставилася до героїв-чорнобильців, є неприпустимим”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні журналістам після церемонії вшанування пам’яті героїв-чорнобильців у Києві.

Лідер партії “Батьківщина” нагадала, що ліквідувати аварію на Чорнобильській АЕС Україні допомагав увесь світ. “Україна не була в ті часи самотньою, вона і зараз не самотня, тому що демократичні країни світу досі стоять поряд з нами і роблять все, щоб чорнобильська біда все ж таки для світу завершилася”, – зазначила вона.

Юлія Тимошенко також наголосила, що українці не мають права забувати такі гіркі уроки історії, як аварія на Чорнобильській АЕС. “Кожен рік, коли ми сюди приходимо, ми згадуємо як про тих героїв, які віддали життя, так і про тих героїв, які сьогодні біля нас. І найголовніше, щоб більше ніколи не допустити народження тоталітарних режимів, які проводять такі чорнобильські експерименти над цілими народами. Нам треба завжди пам’ятати і робити історичні висновки”, – підкреслила кандидат в президенти.

“Ми повинні подякувати чорнобильцям за те, що ми сьогодні можемо жити і все це завдяки тим героям, які віддали своє життя, долаючи ті наслідки чорнобильської катастрофи, а також це потрібно і тим, хто сьогодні живий і теж брали участь в подоланні наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, але сьогодні залишаються без уваги української влади”, – заявила Юлія Тимошенко.
http://www2.tymoshenko.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар