-->

05.06.14

Валерія Лутковська підтримує ініціативу правозахисників щодо моніторингового візиту до Донецької та Луганської областей

Про це Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська заявила, коментуючи звернення правозахисників України та Російської Федерації до Омбудсманів обох країн та Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини.

«Я цілком підтримую таку ініціативу і вважаю за доцільне запросити також до участі у моніторинговому процесі та медіації представників міжнародних організацій та правозахисників як з України, так і з Російської Федерації», – зазначила Валерія Лутковська.

Уповноважений також повідомила про те, що така ідея вже давно обговорювалась в Офісі Омбудсмана під час робочих зустрічей та нарад з представниками польових місій правозахисників та громадських ініціатив, що опікуються правами тимчасово переміщених осіб та осіб, що проживають на тимчасово окупованих та небезпечних територіях.

«Все, про що йдеться у зверненні, неодноразово проговорювалось під час координаційних нарад з правозахисниками та повністю збігається з позицією нашого Офісу. Сподіваюсь, що мої російські колеги також погодяться й з мотивувальною частиною звернення і висловлять підтримку ініціативи правозахисників», – наголосила Уповноважений з прав людини.

Нагадаємо, Уповноваженим з прав людини у партнерстві з ГО «Центр Соціальна Дія», ініціативами «Євромайдан SOS» та «Крим SOS» ініційовано створення Ресурсного центру, який буде вживати заходів для вирішення проблемних питань громадян України, які проживають на тимчасово окупованих та небезпечних територіях, а також вимушеним переселенцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар