-->

04.06.14

Уряд виплачує повністю пенсії та зарплати в Донецькій і Луганській областях, - Арсеній Яценюк

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ
За минулий місяць Державний бюджет України не отримав 422 мільйони гривень податків із Донецької та Луганської областей. При цьому всі пенсії, заробітні плати та субсидії Уряд виплачує повністю. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді у вівторок, 3 червня.

За його словами, Донецьк не доплатив 220 мільйонів гривень податків, Луганськ - 202 мільйонагривень: «При цьому при всьому ми закрили все до копійки - пенсії, зарплати, пільги, субсидії. Рівень того,що ми збираємо, і того, що платимо, - один до двох. Тобто ми збираємо 55%, а платимо в Донецьк і Луганськ 100%».

«Чому ми це робимо і будемо робити? Тому що Донецьк – це Україна, Луганськ – це Україна.Терористів ми звідти виб'ємо. І Україна буде єдина, унітарна, незалежна держава», - наголосив АрсенійЯценюк.

Щодо ситуації з виплатами в Краматорську, Слов'янську і Антрациті, Глава Уряду підкреслив: «Озброєні терористи не просто вбивають мирних громадян. Їхній цинізм дійшов до того, що вони почалиграбувати банки, нападати на працівників «Укрпошти», нападати на «Ощадбанк». І люди, які несутьпенсію до людини чи то в Слов'янську, чи то в Краматорську, не можуть вийти навіть зі свого приміщення, тому що їх грабують прямо на вулиці «мирні» громадяни з автоматами АК-74».

Щодо тарифів на послуги ЖКГ, Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд розробив нову систему компенсацій для населення у зв’язку із першим етапом підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги: «Зараз у нас загалом під систему пільг і субсидій попадає близько 1 мільйона 200 тисяч людей. Ми усвідомлюємо, що після підняття цін і тарифів у людей не буде вистачати коштів для того, щоб їх заплатити. Саме тому Уряд розширив програму компенсації, відповідно до якої тепер 4,5 мільйона сімей, загалом майже 30% українців, будуть покриватися додатковою компенсацією».

«Для бюджету це неймовірні витрати. Але у нас немає іншого варіанту. Той, хто не має чим платити, - отримає компенсацію з бюджету. А тому, хто живе у великих хатах і має гроші, - треба платити. У томучислі й допомагати тим, які не мають можливості це зробити», - сказав Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання народного депутата, він також підкреслив, що Уряд разом із Національним банком думає, як допомогти людям, які не в стані погашати валютні кредити. «Людям требаказати правду. Ситуація складна. Зараз тримаємо курс гривні на рівні 11,92 (по відношенню до долара США- ред). А мало би вже при цих обставинах, м'яко кажучи, бути в два рази більше», - додав він.

«Нам вдалося збільшити золотовалютні резерви. Зараз цифра золотовалютних резервів вже 18 мільярдів доларів США. В цих надскладних умовах, коли на кордонах України загалом стояла 40-тисячна російська армія, коли всередині України тероризм, м'яко кажучи, складнувато залучати міжнародних інвесторів. Але нам якось це вдається. Принаймні міжнародні фінансові організації видали все, щопообіцяли… Що стосується приватних інвесторів – так, є проблема»,- сказав він.

«Далі будемо робити все для того, щоб застабілізувати курс і напрацювати механізм через розстрочки погашення і захисту і людей, і банків, і тих, які вклали в ці банки», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар