-->

12.07.14

Закарпатським "чорнобильцям" виділили додаткові 300 тисяч на ліки

За півроку із обласного бюджету на потреби постраждалих внаслідок катастрофи було надано 2,5 мільйони.

Протягом І півріччя 2014 року в повному обсязі забезпечено виплату щомісячних пільг та компенсацій громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, яких в області проживає 5 тисяч, у сумі 2,5 млн. грн.. Відшкодовано аптечним закладам вартість безкоштовно наданих чорнобильцям медикаментів в розмірі 203 тис. грн.. 

За ініціативою департаменту сесією обласної ради збільшено на 300 тис. грн. кошторисні призначення на забезпечення чорнобильців медикаментами при амбулаторному лікуванні. Про це повідомили в Департаменті соцзахисту населення Закарпатської області.

До повноважень департаменту додано функції щодо забезпечення чорнобильців додатковими високовартісними медикаментами при лікуванні в стаціонарних медичних установах, спільно з якими сформовано та направлено в Міністерство потребу в таких медикаментах.

Від Мінсоцполітики України отримано попередній розподіл санаторно-курортних путівок в обсязі 60 відсотків від потреби, терміни заїздів по яких буде надано департаменту до кінця поточного місяця, після чого детальну інформацію по путівках буде доведено до управлінь соцзахисту райдержадміністрацій, міськвиконкомів, а також оприлюднено на сайті. Укладено угоду з Львівською залізницею про перевезення організованих груп дітей на поточний рік.

Повторно направлено листи за підписом голови облдержадміністрації керівникам санаторно-курортних закладів області про виділення путівок для пільгових категорій громадян за рахунок власних резервів. За станом на 1 липня 2014 року таких путівок виділено 40, за якими оздоровлено 10 громадян (ще 30 оздоровлюватимуться восени). 

Підготовлено 6 проектів розпоряджень, якими внесено відповідні зміни до рішень сесії обласної ради щодо програми «Турбота», надано пільги в оподаткуванні Ужгородському виробничому підприємству «Синевір» УТОГ, а також внесено зміни до персонального складу комісій, робота яких організовується департаментом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар