-->

07.07.14

“Дітей Чорнобиля” оздоровлюють у португальських родинах

За здоров‘ям до Португалії. Щороку десятки дітей із сіл поблизу Чорнобильської зони проводять місяць у португальських сім‘ях. Народжені через 20 років після катастрофи на ЧАЕС, вони страждають від захворювань серця, крові та шлунково-кишкового тракту.

Цей благодійний проект започаткувала португальська неурядова організація шість років тому. Відтоді Катерина Пономаренко з Іванківського району приїжджає на канікули до родини Піньйо.

“Науковцями доведено, що перебування цих дітей тут протягом п‘яти тижнів продовжує їм життя на один-два роки”, – каже Фернандо Піньйо.

А Катерина Кушніренко приїхала на оздоровлення вперше. Її португальська родина почула про проект по телебаченню і вирішила взяти у ньому участь. Руй та Ізабель Феррейра опікуються дівчиною, наче рідною.


“Сьогодні я почуваюся більш задоволеною, адже Катерина йде на контакт. Вчора я була дуже сумною, бо думала, що не дала їй відчуття щастя”, – каже Ізабель Феррейра.

За прогнозами науковців, у наступні десятиліття півмільйона людей матимуть проблеми зі здоров‘ям через радіоактивне забруднення територій навколо ЧАЕС.

Немає коментарів:

Дописати коментар