-->

11.07.14

Разом з тарифами треба підвищувати соціальні виплати

Комунальні тарифи мають бути економічно обґрунтовані. Однак різке зростання лише збільшить борги населення, вважає лідер рівненської організації Партії розвитку України, екс-перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко. 

З першого липня в Рівному суттєво підвищилися тарифи на комунальні послуги. Так, гаряча вода подорожчала втричі, теплопостачання – в середньому на 40 відсотків, а водопостачання – вдвічі. Окрім цього, з травня вартість газу для населення зросла в середньому на 40%, а вже з червня тарифи на електроенергію – до 30 відсотків. 


Такий різкий стрибок цін не гарантує поліпшення якості послуг, акцентує Анатолій Юхименко:

– Рішення влади підвищити комунальні тарифи – великий тягар для простих споживачів. Адже зарплата, пенсія та інші соціальні виплати не підвищені. Саме тому існує загроза накопичення боргів у населення, адже чимало споживачів не зможуть повністю оплачувати комунальні послуги. Тобто, такими діями влада перекладає свою відповідальність за стан у житлово-комунальній сфері на простих громадян. Тарифи стрімко зросли, а система житлово-комунальних послуг не модернізована. Я категорично проти такого підходу, адже реформи не можна починати із «затягування пасків». Щоб уникнути зубожіння людей, Анатолій Юхименко пропонує спочатку суттєво реформувати комунальну сферу. Лише тоді, можна збалансовано підвищувати тарифи. 

По материалам сайта http://www.ogo.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар