-->

13.08.14

Відмова у видачі посвідчення

У мене видалили щитовидну залозу і дали третю групу інвалідності та 1 категорію чорнобильську (у висновку мсек написано що захворювання повязане з впливом аварії на ЧАЕС). звернулася у департамент соціального захисту населення обласної адміністрації для видачі відповідного посвідчення, яке дає право користуватися пільгами та на більш вищу пенсію.
Усно мені відмовили зіславшись на те що інвалідність мені встановлена після досягнення повноліття у 21 рік і показали якийсь наказ мінсоцполітики у якому написано "що правових підстав для видачі посвідчень не має тим кому встановлена група інвалідності після повноліття, такі люди не вважаються чорнобильцями "і були вказані ст. 11 п,6 та ст.27 закону україни про статус і соц. захист громадян які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. Чи дійсно це так, тоді навіщо мсек встановлює звязок з впливом аварії на чАЕС, одні встановлюють інші відмовляють. Що робити далі може хто порадить як таки в нашій державі добитися справедливості.

Відповідь юриста

Доброго дня! Певно я Вас не сдивую, якщо скажу, що ви не перший та не єдиний в подібній ситуації опинилися?

Беріть письмову відмову обл.держадміністрації, (тому одразу вони її вам і не дали, бо знають судову практику з цього питання) та звертайтесь до суду за захистом Вашого права.

Щасти Вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар