-->

08.08.14

Засідання штабу з оздоровлення - Житомирська ОДТРК

Учасники засідання обласного штабу з організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку цього тижня розглядали як цей процес проходить у Романівському районі, як забезпечені путівками діти, категорії постраждалих у наслідок чорнобильської катастрофи, а також дізнавалися про те, які процедури надаються дітям, які відпочивають у літньому таборі «Дзвіночок» при обласному лікувально-санаторному центрі «Дениші».

З двадцяти двох запланованих у Романівському районі пришкільних таборів працює лише половина. 

Алла Мілінчук, заступник голови Романівсьої райдержадміністрації (На їх функціонування нам виділили сто двадцяти тисяч гривень. Ці гроші у нас вже у котре заплановані з галузі освіти у зв’язку із тим, що впродовж трьох років з бюджету на районну програму кошти не виділяються через невиконання бюджету. … На сьогодні вже 612 дітей оздоровлено, а планувалося - тисяча двісті. )

Щоправда вартість харчування збільшилася удвічі. Бажаючих відпочити у таких закладах було вдосталь. Отже, як вважає фахівець, пришкільні табори є необхідною формою організації літнього дозвілля дітей. 

Двісті дітей, котрі відпочивають у таборі «Дзвіночок» при санаторії «Дениші», мають можливість отримувати профілактичне лікування, - розповідає директор закладу.

Ірина Костюк, директор дитячого оздоровчого закладу «Дзвіночок» ( Ми заключили договір на оздоровлення дітей пуль монологічного профілю, кардіологічного, ортопедичного та шлунково-кишкового. … Процедури, які ми зобов’язалися надавати це – ЛФК, інгаляції, «ТУБУС -кварц», УФО, магніто терапія, ультразвук, водні процедури, басейн, спелеотерапія та фіточаї. )

Через затримку у проведенні тендерної процедури, оздоровлення дітей-«чорнобильців» цього року розпочато лише з серпня. 

Наталія Горбаченко, директор Центру з оздоровлення населення потерпілого у наслідок Чорнобильської катастрофи (У поточному році міністерство праці та соціального захисту виділило нам шість тисяч сімсот вісімдесят путівок у санаторії з різними профілями захворювання, що складає 24,7 % від нашої потреби. Санаторно-курортне лікування постраждалих дітей буде проводитися із серпня до кінця грудня . )

Дев’яносто дев’ять тисяч гривень за рішенням обласної ради виділили з бюджету на придбання спортивного інвентарю для дитячих оздоровчих закладів обласної комунальної власності. Нове приладдя для активного відпочинку вже отримали санаторій «Кам’яний Брід», літній табір «Орлятко» та «Дзвіночок» при санаторії «Дениші».


В.Лук`яненко

Немає коментарів:

Дописати коментар