-->

18.08.14

Увага - корупціонер

Прокурора-корупціонера продовжують просувати по службових сходах

Про це редакцію Олевського інформаційного сповістили місцеві підприємці, попередньо отримавши інформацію від колег із Житомира.

Як з'ясувалося, колишній прокурор Олевського району Надія Кочубей не була звільнена, а переведена до Житомирської обласної прокуратури.

В найкоротші терміни пані Кочубей засвітилася як начальник відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції, управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні.

Пізніше, відомого «олевського» прокурора призначають начальником відділу захисту інтересів громадян і держави при виконані судових рішень управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в судах.

Хто стоїть за корупціонером в погонах, достеменно не відомо, але про злочинні діяння Надії Володимирівни Кочубей знають всі суспільно-активні громадяни Олевського району.


Приїхавши до Олевська з приходом до влади «регіонів», пані прокурор будує підґрунтя для впровадження незаконних схем збагачення.

Першим на що прокурор зазіхнула – це лісові ресурси та напівлегальний деревопереробний бізнес.Кмітливий держслужбовець склав перелік найбільш проблемних структур, а потім систематично їх «доїла».

«Пригадую, як Надія Володимирівна уважно слідкувала за тим, аби жодна вантажівка із краденим лісом не проїхала Олевськ без її участі. Вона ледь не патрулювала місто, аби отримати хабар за лояльність», - говорить місцевий житель Олексій…

Не соромилася прокурор час від часу здійснювати нічні рейди на деревопереробні підприємства району. Щоправда особам, які незаконно переробляли ліс, нічого було боятися. Вони готівкою розраховувалися з прокурором аби в подальшому не мати жодних проблем із законом.

Не чисті на руку бізнесмени лише іронічно насміхалися із представника прокуратури, яка приїхала до Олевська не слідкувати за дотриманням законності, а збагатитися.


Закріпивши позиції та «гарно» себе зарекомендувавши, Надія Володимирівна зайнялася дрібними підприємцями. Ретельно вишукуючи порушення у діяльності будь-кого, прокурор вдалася до шантажу. Мета – отримати хабара від нової жертви свавілля влади.

Щоправда Надія Кочубей від мілких підприємців гроші напряму не брала.

«Аби владнати проблемне питання ми знали ціну, тому час від часу відносили прокурору її долю. Проте напряму гроші ніколи не давав, все здійснювалося через третіх осіб, які камінною стіною стояли за жінкою-прокурором», - зізнається підприємець з Олевська.

Значні гонорари отримувала Надія Володимирівна від грального бізнесу, який попри сувору заборону понад 3 роки працював в місті. І це ще не весь перелік зловживань посадової особи.

Прості люди зізнаються, як прокурор особисто переконували їх «не займатися невгодними їй справами».

«Після розлучення з чоловіком ми довгий час не могли поділити майно. Мене хотіли позбавити всього, тому я звернулася до прокуратури. Але, нажаль, Кочубей мені пояснила, що я ніхто і звуть мене ніяк», - зі сльозами на очах згадує мати-одиначка… І таких сумних історій безліч.

Чого варта була командна гра прокурора з екс-головою Олевської РДА Дяченком. Кричущі зловживання владою та причетність до корупційних схем прокуратура не помічала. Все тому, що отримувала свою долю за лояльність у питаннях закупівлі металопластикових вікон, дерибану землі, незаконного будівництва…

Голова Кишинської сільської ради під час інтерв'ю підтвердив тиск з боку прокурора. «Громада села вирішили не давати погодження на діяльність підприємства яке забруднює навколишнє середовище. Проте Надія Володимирівна мене змусила, я не мав виходу», - говорить Олексій Макарчук.


Відомо було керівнику прокуратури про незаконне присвоєння чорнобильських пільг окремими високопосадовцями, але відповідного реагування не відбулося. Мабуть, на думку Надії Володимирівни, липова інвалідність у держслужбовців, лікарів, бізнесменів не є суттєвою проблемою для району який на 86% дотаційний…

Має відношення екс-прокурор Олевського району до незаконного видобутку бурштину. Ще до початку бурштинової лихоманки Надія Кочубей отримували свій відсоток від бандитського угрупування яке в незаконний спосіб копає бурштин в районі села Лопатичі.

Разом з тим, Надія Кочубей завжди позиціонувала себе заможною людиною. До Олевська приїхала на авто, пізніше його замінила на нове. В декларації про доходи зазначала чималий дохід членів родини. Але не всім зізнавалася, що в рідному Коростишівському районі «сім’я» має свою частку на гранітному кар'єрі.

Мабуть, всі прокурори за часів злочинця «януковича», брали приклад з Віктора Пшонки, способу життя якого можуть позаздрити найзаможніші люди в Світі.

Слід зазначити, що у вузькому колі осіб, аби справити враження на оточуючих, Надія Володимирівна хизувалася номером Віктора Пшонки, натякаючи, приналежності до «сильних» світу цього…

Хочеться вірити, що всі корупціонери в погонах в найближчий час будуть звільнені та притягненні до відповідальності. 

Війна триває, а корупціонери в погонах продовжують працювати...

Немає коментарів:

Дописати коментар