-->

23.10.14

85 пенсіонерів на Черкащині отримують пенсію більше 10 тисяч грн

Середній розмір пенсій станом на 1 жовтня 2014 року становить 1424,40 грн., що більше на 76,90 грн., або на 5,7 %, порівняно з 1 жовтня минулого року, пише Черкаський край.

Загалом на пенсійному обліку в управліннях Фонду в області перебуває 424 042 пенсіонери, з них 15 221 пенсіонер силових міністерств і відомств. Органами Фонду в області призначено пенсії 16 225 громадянам, у тому числі 476 особам із числа військовослужбовців, встановлено 451 пенсію за особливі заслуги перед Україною, 12 059 особам проведені перерахунки пенсій з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення або попереднього перерахунку пенсії.Забезпечено виплату пенсії за фактичним місцем проживання в області 58 пенсіонерам, які переїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, 2391 пенсіонеру – з Донецької та Луганської областей. Видатки на пенсійні виплати таким особам у вересні становили близько 6,6 млн. грн.

4 непрацездатним членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, встановлено доплату до пенсії у зв’язку з втратою годувальника. 17 членам сімей військовослужбовців Збройних Сил України та Державної прикордонної служби, які загинули під час проведення антитерористичної операції, призначено пенсію у зв’язку з втратою годувальника.

Забезпечено виконання вимог Податкового кодексу України в частині оподаткування з 1 липня 2014 року пенсій, що перевищують 10 тис. грн. Таких пенсіонерів в області 85, загальна сума утриманого податку – 184,4 тис. грн.

Фінансування виплати пенсій та грошових допомог в сумі 5,5 млрд. грн. здійснювалося своєчасно та у строки, встановлені чинним законодавством, з 4 по 25 число кожного місяця, незалежно від законодавчих актів, згідно з якими вони призначені.

При цьому надходження власних коштів в регіоні становили 2,4 млрд. грн., або 102,6 відсотка планових завдань.

Забезпеченість власними коштами потреби на виплату пенсій та допомог становила 44 відсотки.

Головне та підпорядковані управління забезпечують контроль за цільовим використанням пенсійних коштів шляхом перевірок установ, які здійснюють фактичну виплату пенсій. Крім того, проведено 9210 зустрічних перевірок достовірності довідок для призначення пенсій (про стаж та заробітну плату), в т. ч. 43 перевірки достовірності відомостей, що надаються для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», які перебувають на обліку в головному управлінні. У 2236 випадках встановлено розбіжності в розмірі заробітної плати, що призвело б до переплати пенсій на суму 0,4 млн. грн. та до недоплати пенсій на суму 5,6 тис. грн.

Завдяки роботі приймалень громадян, які в усіх управліннях Фонду в області працюють за принципом «єдиного вікна», оперативному опрацюванню звернень, які надійшли з державної установи «Урядовий контактний центр» та Черкаського обласного контактного центру кількість письмових звернень громадян України до органів Фонду в області зменшилась на 21 % порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Немає коментарів:

Дописати коментар