-->

05.10.14

Перед виборами посипалися щедрі обіцянки

Достойна пенсія

Уряд і президент говорять нам, що в бюджеті на цей і на наступний роки немає коштів на фінансування соціальних виплат у розмірах, встановлених Законами України.

Олігархи вважають, що вони нічого не винні соціально вразливим людям – ні учасникам і інвалідам АТО, ні афганцям, ні чорнобильцям, ні пенсіонерам, ні матерям-одиначкам.

Нова Україна отримала ці зобов’язання у спадок від України Януковича. Україна Януковича – це Україна тоталітарного олігархічного капіталізму, для якого всі ці люди є зайвим баластом.

Нова європейська Україна має відновити справедливість у пенсійному забезпеченні мільйонів громадян, які чесно працювали і працюють на благо України.

Антинародна пенсійна реформа Тигіпко-Азарова має бути скасована!

Необхідно невідкладно здійснити осучаснення, справедливий перерахунок пенсій на основі середньої заробітної платні, починаючи з 2008 року. Розмір пенсії буде підвищено.

Одним з перших кроків у новій Верховній Раді стане прийняття закону, який змусить державу повернутися обличчям до понад 13 мільйонів пенсіонерів. Цим Законом буде впроваджено справжню пенсійну реформу, яка покінчить з ганебною безвідповідальністю держави перед пенсіонерами.

Ми ліквідуємо диспропорції при визначенні розмірів пенсій різним категоріям громадян. Усім працюючим, включно з держслужбовцями, пенсії будуть встановлюватися за єдиним принципом: 65% середньомісячної зарплати. Виняток становитимуть лише ті, хто щодня ризикує здоров’ям і життям, виконуючи службові обов’язки. Для військовослужбовців, працівників оперативних підрозділів правоохоронних органів, рятівників буде встановлено інше співвідношення – 80% середньомісячної зарплати.

Жодні інші спеціальні чи особливі пенсії більше встановлюватися не будуть. (?) VIP-пенсії, нараховані раніше, буде переглянуто, відповідно до встановленої Законом граничної межі.

Розмір пенсії громадянина буде залежати від двох чинників: трудового стажу та заробітку. Поступово до солідарної системи пенсійного забезпечення додамо добровільну систему пенсійного страхування, створимо економічні передумови для запровадження обов’язкової накопичувальної системи пенсійного страхування. Забезпечимо суворий контроль держави за діяльністю компаній з управління активами накопичувального пенсійного фонду та надійні державні гарантії.

Кожна людина сама вирішуватиме, коли їй іти на пенсію. Але при цьому кожному буде гарантована виплата заробленої пенсії по досягненню пенсійного віку.

Необхідно припинити дискримінацію працюючих пенсіонерів. Пенсіонери, які бажають продовжувати працювати, мають отримувати і пенсію, і зарплату.

Для того, щоб відбулися ці зрушення, абсолютно непотрібно підвищувати пенсійний вік чи пенсійний стаж, як це зробила минула влада.

Надалі надійною фінансовою основою Пенсійного фонду стане розвиток реального сектору економіки та підвищення рівня мінімальної заробітної плати, створення нових робочих місць, розвиток внутрішнього ринку.

Для справедливого пенсійного забезпечення необхідно:

- скасувати ганебну пенсійну реформу Тигіпко-Азарова;

- ухвалити єдиний Пенсійний кодекс України;

- невідкладно внести зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з метою осучаснення пенсій;

- прийняти законодавчі акти, необхідні для стабільного наповнення Пенсійного фонду;

- запровадити другій рівень пенсійного забезпечення, а саме обов’язкову державну накопичувальну систему пенсійного страхування.

Немає коментарів:

Дописати коментар