-->

08.10.14

Для маленьких Волинських пацієнтів «приїхала» допомога з Німеччини

Сучасне медичне обладнання вартістю у понад 300 тисяч євро подарували Волинському обласному дитячому територіальному об’єднанню благодійники із Німеччини. Щоправда, презентація відбулась без представлення самої апаратури, оскільки гуманітарний вантаж поки що не розмитнили.

Така необхідна для маленьких волинських пацієнтів допомога «приїхала» із німецького міста Хільдесхайм. Новітнє обладнання волинським медикам подарували благодійники із німецького фонду «Чорнобильська допомога».

Так, учора, 7 жовтня, голова фонду Ріта Ламрот вкотре прибула до Луцька з метою презентувати медобладнання від провідних німецьких виробників. Однак, робити це довелось лише на словах, адже поки що воно «застрягло» на кордоні.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про перелік устаткування для обласного дитячого територіального медичного об’єднання:

- 2 апарати штучної вентиляції легень фірми Дрегер;
- 1 діатермокоагулятор ЕРБЕ;
- 1 діатермокоагулятор Сутер;
- 1 гастроскоп Олімпус серія 180;
- 3 електричні відсмоктувачі;
- 2 медичні столики, ларингоскопи;
- комплект налобних бінокулярних освітлювачів з лінзами;
- 2 автоклави Міле;
- набір інструментів для лапароскопії фірми Карлшторц;
- 1 діатермокоагулятор Сутер.


Зазначене медичне обладнання використають для забезпечення невідкладної хірургічної медичної допомоги всім маленьким пацієнтам. На їхню думку, це дозволить розширити спектр малоінвазивних хірургічних втручань та покращити якість хірургічної допомоги усім хворим, які перебувають на стаціонарному лікуванні в умовах ВОДТМО.

Зокрема, раніше німецькі благодійники подарували медичному закладу цілий спектр апаратури для видалення чужорідних тіл з трахеї та бронхів. Вони з жахом згадують, що раніше усе робили всліпу. Особливо небезпечно це було при наданні невідкладної допомоги діткам до одного року. Тоді лікарі боялись, аби за стороннім предметом випадково не зачепити слизову та не пошкодити інші життєво важливі органи.

Однак, на щастя, цього року не зафіксували жодного випадку дитячої смерті від випадкового потрапляння до стравоходу чи бронхів «зайвих» предметів, зокрема, найнебезпечніших – лужних батарейок, що роз’їдають стравохід.


Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк зауважив, що для лікарів такий перелік апаратів звучить, наче поезія.

«Для лікарні - це, ніби отримати «Мерседес» або «Rolls-Royce», - наголосив він.

А благодійниця Ріта Лімрот зауважила, що німецькі фірми готові й надалі надавати допомогу українським дітям та наголосила, що їй вельми до вподоби те, що українські лікарі не лінуються й мають бажання працювати.

До слова, цьогоріч завдяки благодійному фонду «Чорнобильська допомога» на оздоровленні в Німеччині побувало 46 українських дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар