-->

20.11.14

ЛОДА спільно з громадськими організаціями розробляє проект Комплексної програми соціального захисту чорнобильців

Питання cоціального та пенсійного забезпечення чорнобильців розглянули 19 листопада під час обговорення проекту Комплексної програми соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2015-1017.

Програма передбачатиме соціальний захист потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема йдеться про придбання путівок на оздоровлення з місцевого та державного бюджетів, отримання щорічної допомоги, витрати на поховання, пільгове медичне забезпечення, лікування та реабілітацію громадян, що отримали інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечення перевезення пільгових категорій тощо.

Також у програмі будуть передбачені культурно-мистецьких заходи, пов’ язані із відзначенням Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Як зазначили представники громадських організацій, одним з найважливіших питань для чорнобильців, є призначення пенсій для осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В.о. начальника управління Пенсійного фонду у Львівській області Олександр Сафін поінформував, що цього року на Львівщині призначено 97 пенсій для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, загалом за весь період призначено 4 592 пенсії.

Присутні також обговорили питання оздоровлення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до розподілу Міністерства соціальної політики, для Львівської області виділено 483 путівки. За його словами, станом на 1 листопада 2014 року оздоровлено 237 осіб, з них — першої категорії – 154 особи, другої категорії – 73 особи, третьої категорії 10 осіб.

Також оздоровлено 45 дітей у складі груп та 18 дітей у супроводі одного з батьків.

З місцевого бюджету станом на початок листопада 2014 року оздоровлено 309 осіб, з них 271 дитина та 38 дорослих.

Окрім цього, представники громадських організацій, що опікуються особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, висловили прохання про відновлення роботи Координаційної ради при ЛОДА. За їх словами, це необхідно для вирішення актуальних питань чорнобильців, а також для розробки пропозицій для внесення змін у чинне законодавство.

Володимир Харчук доручив до 21 листопада сформувати порядок денний для роботи Координаційної ради, а громадським організаціям запропонував внести власні пропозиції до порядку денного.

Немає коментарів:

Дописати коментар