-->

25.11.14

Навідалися до пенсіонерів у зоні відчуження ЧАЕС

Минулого тижня перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Верещак спільно з першим заступником директора Київської обласної дирекції «Укрпошти» Михайлом Лишаком та начальником управління Пенсійного фонду України в Іванківськомурайоні Ларисою Павленко відвідали зону відчуження.

У Київській області мешкають найбільше в державі пенсіонерів-чорнобильців, а саме – понад 269 тис. чоловік. Більш як у 20 районах є населені пункти, що належать до зони радіологічного забруднення. На сьогодні в Чорнобильській зоні відчуження проживають понад 190 осіб, з них – 39 пенсіонерів, найбільше пенсіонерів у с.Куповатому – 12 та м. Чорнобиль – 9.

Під час візиту керівники органів Фонду та поштового відомства зустрілися з чотирма пенсіонерами – мешканцями зони відчуження в с. Паришів. Основні питання стосувалися розміру пенсій та їх індексації і доставки пенсій за місцем проживання пенсіонерів. Представники Пенсійного фонду поцікавились, чи вчасно вони тут, у зоні відчуження, отримують пенсію. Жодних зауважень та нарікань на затримку виплати пенсій люди не мали – навіть висловлювали подяку за небайдужість та допомогу у розв’язанні їхніх проблем.

Було проведено також зустріч з особовим складом відділу по охороні зони ЧАЕС головного управління МВС України в Київській області. Під час зустрічі обговорено особливості пенсійного забезпечення службовців органів МВС.

Василь Верещак також зустрівся з генеральним директором, головним економістом та головним бухгалтером ДСП «Чорнобильський спецкомбінат». На сьогодні заборгованість цього підприємства із відшкодування пільгових пенсій за списком № 1 становить 12,8 млн. грн. В результаті зустрічі підписано спільні протоколи щодо прискорення погашення цих боргів.

Немає коментарів:

Дописати коментар