-->

23.12.14

В урядовому кварталі Києва чорнобильці та афганці мітингують проти «врізання пільг» 23.12.14

Сьогодні, 23 грудня, ветерани війни в Афганістані та ліквідатори на Чорнобильської катастрофи пікетували будівлю Кабінету Міністрів з вимогою не позбавляти їх пільг. З-під Кабміну афганці та чорнобильці рушили до Адміністрації Президента та передали відкрите звернення.


Під будівлею Верховної Ради у Києві тривають мітинги. До пікетувальників, які від ранку вимагають не приймати рішень про скасування низки соціальних видатків на наступний рік, приєднались афганці та чорнобильці. Час від часу до людей виходять нардепи, які запевняють, що не дозволять наповнювати бюджет за рахунок малозабезпечених.


Як інформує репортер ZIK-Стрім Максим Осовський, будівлю парламенту охороняють багато правоохоронців. Протестна акція минає спокійно, але був випадок, коли пікетувальники намагались прорвати кордон міліції, через це почалась невелика штовханина.

Народний депутат Олександра Кужель вийшла до людей, зі сцени вони розповіла, що жодна з коаліційних фракцій не підтримала пропозицій уряду щодо скасування соціальних пільг, втім Кабмін подав до парламенту низку нових законопроектів.

За словами нардепа, наповнювати державну скарбницю за рахунок малозабезпечених несправедливо, тому слід вести спеціальні податки для олігархів.

Тим часом, люди не розходяться, вони вимагають, аби Верховна Рада вже сьогодні прийняла законопроекти, які гарантуватимуть їх соціальний захист.

Немає коментарів:

Дописати коментар