-->

05.12.14

Матеріали Конференції Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» 03 грудня 2014 м. Вишгород

Конференція відбулася 3 грудня 2014р. в м. Вишгороді Київської обл. в будинку РДА (актова зала, 2-й поверх).

На конференції були присутні 43 уповноважених делегата. Відсутність делегацій з Луганської та Донецької областей пов’язано з подіями в зоні АТО.

Від міністерства соціальної політики присутній був заступник Чорнобильського департаменту Уяздовський В.О.

Також на конференції були присутні в якості гостей представники інших чорнобильських організацій:

1. ВГОІ «Союз Чорнобиль України: Макаренко В.І. (член ЦР СЧУ); Лапицький В.І. (м. Київ), Саламаха О.І. (м. Одеса);

2. Всеукраїнське об’єднання «Ветерани Чорнобиля»: Шевчук П.В. (заст. Голови ВОВЧ);

3. ВГОІ «Союз Чорнобильцев-ліквідаторів», Карасік Олег (Голова), Зажеріков В.В. (м. Фастів);

4. ВГО «Прип’ять», Штерн В.В. (віце-президент ВГО);

5. Го «Ветерани Чорнобиля» Київської обл., Гаган М.П. (голова), Левіщенко Г.Г. (Б. Церква), Яременко Р.Ф. (Б. Церква), Клименок А.Г. (Б. Церква);

6. Фонд інвалідів Оболонського р-ну м. Києва, Максименко В.Г..


Після звітної доповіді та обговорення Головою Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» переобрано Колядіна Анатолія Федоровича.

За пропозицією Голови Всеукраїнської спілки «Чорнобиль-86» були обговорені кандидатури на посади 1-го заступника та заступників Голови. Після жвавого обговорення були обрані:

1-й заступник Голови – Ширяєв Геннадій Олександрович, голова Київської міської спілки «Чорнобиль-86», одночасно його обрано головою організаційного комітету;

Заступник Голови – Атаманчук Василь Іванович, голова Львівської обласної спілки «Чорнобиль-86», одночасно його переобрано головою комітету по законодавству та судових справ;

Заступник Голови – Ребров Олег Олексійович, голова Чернігівської обласної спілки «Чорнобиль-86», одночасно його обрано головою Комітету по роботі з військовослужбовцями.

             

Головою Комітету з гуманітарних питань був обраний Деркач Валерій Петрович.

Головою Комітету з питань медичного забезпечення, курортно-санаторного лікування та по роботі з дітьми Чорнобиля був обраний Магала Ігор Сергійович, голова Вишгородської районної спілки «Чорнобиль-86».

Головою Комітету соціально-психологічної та творчої реабілітації був переобраний Шанаєв Жорж Іванович.

Головою Комітету по роботі зі ЗМІ було переобрано Бреуса Олексія Олексійовича.

Головою Комітету по роботі з евакуйованими було переобрано Дученко Василя Володимировича.

Також було переобрано Ревізійну комісію: Глушко Сергій Олександрович, голова Кіровоградської обласної спілки «Чорнобиль-86» (голова комісії), Заяц Олександр Володимирович, Богодухів Харківської обл. (член комісії), Соломаха Олександр Григорович, м. Одеса (член комісї).


Також згідно 4 пункту Порядку денного були обговорені запропоновані варіанти Емблеми та Прапору Всеукраїнської спілки «Чорнобиль-86». Був затверджений золотий колір Прапору з емблемою, виготовленої художником-чорнобильцем Шанаєвим Жоржем Івановичем. Поставлено завдання керівництву Всеукраїнської спілки «Чорнобиль-86», замовити та виготовити Прапори для спілки та значки з емблемою.

Після перерви було жваве обговорення 5-го пункту Порядку денного «Стан соціального захисту ліквідаторів інвалідів згідно Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» №796-XII від 26 лютого 1991р.

Проект Резолюції Конференції був зачитаний Заступником Голови Спілки Ребровим Олегом Олексійовичем. Були надані корисні правки до проекту Звернення. Після цього це Звернення було одноголосно прийнято Конференцією.

Треба підкреслити активну участь в обговоренні Резолюції та майже усі виступаючи і делегати, і запрошені гості говорили про необхідність консолідованих дій чорнобильських громадських організацій у справі соціального захисту ліквідаторів Чорнобиля.

Хочу подякувати запрошених на нашу конференцію та активну участь в обговоренні всіх наших проблем.

Багато чого залежить від нас. Будьмо разом? Слава Україні!

Голова Всеукраїнської спілки «Чорнобиль-86»                                                             А.Колядін
Моб.: 050 381 37 95;
E-мail: likvidator-86@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар