-->

04.12.14

Держава зобов'язана захистити соціальні виплати від розкрадання на тимчасово окупованих територіях, - В'ячеслав Кириленко

Уряд забезпечує системний соціальний захист тимчасово переміщених осіб. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко на брифінгу з питань соціального захисту тимчасово переміщених осіб, який відбувся 4 грудня в Будинку Уряду.

«Філософія підходу Уряду в цьому питані така: немає жодної людини, зі сходу в тому числі чи із анексованого Криму, які не можуть розраховувати на підтримку і допомогу з боку Української держави», - зазначив Віце-прем’єр-міністр, зазначивши, що це стосується в тому числі і соціальних виплат, зокрема пенсійних. Водночас він підкреслив, що «обов’язком Української держави є й те, щоб кошти, які нелегкою працею здобуває український народ, не розграбовувались на територіях, де наразі орудують терористи. Адже непоодинокі випадки, коли грабують інкасаторські машини, відділення банків».

«Принципове вирішення цієї проблеми лежить в політичній площині, - наголосив В’ячеслав Кириленко. - Тільки остаточне звільнення від російських терористів усієї території Луганської та Донецької областей, тільки повернення в лоно матері-України анексованого Росією Криму вирішить усі соціальні питання на цих територій».

Урядовець запевнив, що громадяни України з непідконтрольних українській владі територій Луганської та Донецької областей зможуть отримувати пенсії, як тільки стануть на облік за місцем тимчасового перебування в інших регіонах України.

1 жовтня Уряд прийняв відповідну постанову щодо надання адресної допомоги тимчасово переміщеним особам. На ці цілі зарезервовано пів мільярда гривень. Вже виплачено 108 мільйонів гривень. Зокрема, 608 тисяч пенсіонерів отримують пенсії. Також призначено допомогу 145 тис. тимчасово переміщених осіб, майже 66 тисячам з них така допомога вже виплачується.

Загалом на сьогодні обліковано 335 тисяч сімей для призначення відповідних виплат, зокрема й коштів на оплату житла.

Немає коментарів:

Дописати коментар