-->

24.12.14

Верховний Суд продовжує запроваджувати сучасні технології

Вже з 2 січня 2015 року для того, щоб отримати консультацію у відділі прийому громадян Верховного Суду України, зовсім не обов’язково не тільки їхати до столиці, а й витрачати гроші на міжміські чи міжнародні дзвінки. Отримати відповіді на свої запитання громадяни зможуть просто по скайпу. Щопонеділка та щосереди з 14.00 до 18.00, а щовівторка та щочетверга – з 10.00 до 13.00. Тестували скайп-зв’язок у Верховному Суді України на День святого Миколая.

І це – не єдина новація у Верховному Суді України: з початку 2015 року тут запроваджується електронна система обігу матеріалів справи. Відповідне Положення було затверджено на зборах суддів Верховного Суду України. Згідно з цим положенням скануванню підлягають усі матеріали, що надходять до Верховного Суду України разом з заявою про перегляд судових рішень, а також необхідні для розгляду судові документи, що є в наявності у витребуваній Судом справі.

Відповідно до положень процесуального законодавства України розгляд справ у Верховному Суді України відбувається на засіданнях судових палат, або ж усім складом Суду.

Перехід на електронні носії матеріалів справи дозволить зекономити не тільки час, а й значні кошти, що раніше витрачалися на тиражування паперових копій матеріалів справи. Почалось же впровадження сучасних технологій у роботі Верховного Суду України у році, що минає, з проекту «Електронний суд».

По информации пресс-службы ВСУ

Немає коментарів:

Дописати коментар