-->

14.12.14

Вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

До монументу, відкритого на території Міністерства внутрішніх справ з нагоди 25-річчя від трагічної квітневої ночі 1986 року, здійснили покладання квітів члени колегії Міністерства, ветерани-чорнобильці, керівники структурних підрозділів МВС України. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання.




Після урочистого покладання квітів до монументу церемонія вшанування продовжилася врученням учасникам ліквідації аварії державних нагород та відомчих відзнак. Нагороди чорнобильцям вручив заступник Міністра внутрішніх справ України – начальник Головного слідчого управління Віталій Сакал.


За бездоганну багаторічну службу в органах внутрішніх справ, високу професійну майстерність, самовідданість учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції нагороджено грамотами та цінними подарунками Верховної Ради України, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України та 7 ліквідаторам оголошено Подяки Прем’єр-міністра України. Крім того, ветерани органів внутрішніх справ отримали відомчі відзнаки, серед яких – нагрудні знаки «За безпеку народу».


У своєму вітальному слові Віталій Сакал відзначив, що у квітні 1986-го на долю українського народу випало невідоме людству випробування. Наслідки вибуху на ЧАЕС ще не один рік позначатимуться на житті майбутніх поколінь. У той момент в боротьбу з атомною трагедією вступили 830 тисяч людей, у тому числі – 33 тисячі працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ. Це стало їхнім випробуванням на мужність, професіоналізм та моральну зрілість, вірність службовому обов’язку.


За словами Голови Української Асоціації «Чорнобиль» органів і військ МВС генерала внутрішньої служби України Василя Дурдинця, держава та МВС зокрема в міру своїх можливостей намагається підтримувати ліквідаторів, членів їхніх сімей та сім’ї загиблих і померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. «Боротьба з чорнобильською трагедією – подвиг всього українського народу, адже на подолання цього лиха, не роздумуючи, миттєво стали пліч-о-пліч звичайні люди, пожежні, міліціонери. Нині більше 3 тисяч правоохоронців вже немає серед живих, але пам’ять про них та їхню відвагу завжди у наших серцях», - сказав Василь Дурдинець.


Також ветерани відвідали Національний музей «Чорнобиль», в якому вклонилися всім тим, хто боровся з невидимим ворогом, хто долав наслідки техногенної трагедії, словом, усім героям-чорнобильцям.



Безмежна слава і подяка тим, хто виконав свій почесний обов’язок правоохоронця і громадянина!

Прес-служба МВС України фото Дмитра Жмовки

Немає коментарів:

Дописати коментар