-->

27.12.14

Томенко знає, яка в Яценюка головна проблема

На переконання радника Президента Миколи Томенка, дивною виглядає ситуація, коли уряд обгрунтовує вже трьома причинами (війною, можливим дефолтом і можливою власною відставкою) необхідність запровадження «спеціальної процедури», визначеної виключно Кабінетом Міністрів, щодо збереження чи скасування пільг інвалідам, ветеранам, афганцям, чорнобильцям, учасникам АТО та іншим категоріям громадян. Про це УНН повідомляє його прес-служба. 

Радник Президента переконаний, що такий підхід є хибним. “Ми не можемо за сьогоднішніх обставин з точки зору дотримання Конституції, соціальної справедливості та моралі у інваліда забирати гарантовану йому пільгу чи доплату у розмірі, скажімо, 100 грн. Можна піти іншим шляхом, скажімо, цивілізованою допомогою соціально вразливим категоріям громадян”, — зазначив М.Томенко. 

Для прикладу він навів пільги у громадському транспорті, які створюють кілька проблем для роботи транспортних організацій, породжують корупцію шляхом “вибивання” компенсацій чи дотацій у місцевих бюджетів тощо. 

“Натомість можна для тих категорій, що мали право на безоплатний проїзд, запровадити грошову компенсацію. І то вже буде рішення самих громадян — як нею скористаються... Таким чином ми створюємо нормальні ринкові умови для роботи транспорту, уникаємо корупційних моментів і не зменшуємо соціальні стандарти”, — вважає М.Томенко. 

“Я підтримую ідею революційного перегляду питання пільг. Але такий перегляд має полягати не у скасуванні пільг, а у їхній монетизації, тобто — забезпечені їхньої грошової виплати”, — підсумував радник Президента.

Читайте більше тут: http://expres.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар