-->

15.12.14

Кабмін зобов’язаний проіндексувати зарплати і пенсії - М.Томенко

Кабінет міністрів України зобов’язаний проіндексувати зарплати і пенсії українців. Таку думку висловив заступник голови фракції Блок Петра Порошенка народний депутат Микола Томенко, передає УНН з посиланням на прес-службу БПП.

"Незважаючи на всю складність ситуації, соціальні групи, що знаходяться за межею бідності, мають отримати індексацію зарплат і пенсій", – заявив він.

Крім того, Томенко впевнений, що уряд повинен відмовитися від практики весь час говорити про війну.

"Я розумію, що війна, але пропоную уряду хоч на якийсь час забути слово"війна", інакше виходить, що український народ ніколи нічого доброго не побачить. Президент нехай займається зовнішньою політикою. А люди, які відповідають за схід і військові дії, – своєю справою. Уряд же зобов’язаний займатися громадянами", – заявив Томенко.

Він також додав, що знайти кошти для наповнення державного бюджету реально.

"При правильному оподаткуванні, при правильному підході до використання бюджетних коштів є можливість проіндексувати зарплати і пенсії", – сказав Томенко.

Він підкреслив, що проект держбюджету має бути скрупульозно вивчено парламентаріями та експертами до ухвалення його Верховною Радою.

"Сподіваюся, що уряд в процесі підготовки бюджету піде нетрадиційним шляхом в політичному сенсі і спочатку обговорить його з громадськими організаціями, з місцевою владою, а потім вже буде пропонувати його парламентаріям. І така дикість, яку ми мали з програмою дій уряду, не повториться. Ми хочемо, щоб уряд працював, і вчора делікатно просили уряд … Сподіваюся, що наступного тижня буде серйозна дискусія про бюджет", – підсумував він.

Джерело: УНН

Немає коментарів:

Дописати коментар