-->

22.12.14

Яценюк: підняття пенсійного віку і скасування стипендій не буде

Кабмін не збирається ініціювати підвищення пенсійного віку, заявив на засіданні уряду в понеділок прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Не будуть скасовувати і стипендії студентам.

Чинна система пенсій для пенсіонерів, які працюють, також залишиться без змін, розповів глава уряду. За словами прем'єра, у вівторок, 23 грудня, міністр фінансів Наталія Яресько представить перед парламентом закон про бюджет на наступний рік.

Також до парламенту внесуть близько 40 законів, які парламентська коаліція повинна проголосувати. Пан Яценюк закликав усі політичні сили бути відповідальними.

"Іншого шляху, крім реформ, немає", - заявив він. Згаданий пакет законів дасть "можливість, але не гарантію" того, що Захід в наступному році виділить кошти для фінансової стабілізації країни, сказав прем'єр.

За його словами, у 2014 році країна отримала 9 млрд дол. допомоги і водночас виплатила 14 млрд дол. боргів.

Представникам чинної опозиції Арсеній Яценюк дорікнув у тому, що за часів президентства Віктора Януковича країна взяла близько 40 мільярдів кредитів.
"Хто більше заробляє - має більше платити"

Уряд планує зменшувати податки і виводити бізнес із тіні, розповів прем'єр. За його словами, мета уряду - податкова справедливість. "Той, хто більше заробляє, повинен більше платити. Той, хто менше заробляє і потребує соціальної допомоги, отримує адресну соціальну допомогу", - заявив він.

Для цього Кабмін, зокрема, пропонує підвищити для великого бізнесу ставки податку на ренту (руда, нафта, газ і конденсат).

Тим часом Федерація профспілок України заявила, що у вівторок пікетуватиме Верховну Раду.

"Причини проведення - нам стало відомо про те, що уряд готує черговий пакет "щастя", яким планується суттєве обмеження конституційних прав у сфері праці, соціального захисту, пенсійного забезпечення", - заявив у понеділок журналістам голова організації Григорій Осовий.

Немає коментарів:

Дописати коментар