-->

14.12.14

Порошенко розказав про свої обов'язки перед чорнобильцями.

Розв'язання проблем, спричинених Чорнобильською катастрофою, постійно потребує мобілізації зусиль держави, науковців та міжнародної спільноти.

Про це йдеться у зверненні Президента України Петра Порошенка до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Основний тягар Чорнобильської катастрофи несе український народ. Наслідки тієї біди нині відчувають на собі мільйони співгромадян. Розв'язання проблем, породжених наймасштабнішою в історії людства техногенною аварією, постійно потребує мобілізації зусиль держави, фахівців та науковців, а також міжнародної спільноти,
— наголосив Президент.

За його словами, у сучасних складних умовах необхідно передусім подбати про підтримку постраждалих, подальшу безпеку станції та закінчення будівництва нового надійного укриття над зруйнованим реактором.

"Це наш обов'язок перед героями-чорнобильцями, пам'яттю жертв катастрофи, усіма прийдешніми поколіннями українців", — підкреслив Порошенко.

Також повідомляється, що у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Порошенко поклав квіти до пам'ятного знака "Воїнам Чорнобиля" та меморіального кургану "Героям Чорнобиля".

Глава держави та учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар