-->

23.12.14

Чорнобильці та афганці мітингують проти «врізання пільг»

Сьогодні, 23 грудня, ветерани війни в Афганістані та ліквідатори на Чорнобильської катастрофи пікетували будівлю Кабінету Міністрів з вимогою не позбавляти їх пільг. З-під Кабміну афганці та чорнобильці рушили до Адміністрації Президента та передали відкрите звернення.

На місці події працював репортер ZIK-Стрім Максим Осовський.

Мітингувальники розповіли, що в уряді планують позбавити їх усіх пільг, натомість запровадити адресну допомогу. Ветерани війни в Афганістані та ліквідатори на Чорнобильської катастрофи своє життя без підтримки з державного бюджету не уявляють, заявляючи, що скасування пільг «поставить їх на коліна».

«Треба взяти у Коломойського гроші, у Пінчука, Фірташа, вони взяли ці гроші з нас, а тепер нехай поділяться з державою. Якщо будуть підвищені тарифи – це 1,5 тис грн в місяць, а є люди, які отримують 1,3 тис. грн пенсії. За що людям жити? Хочуть зробити адресну допомогу, яка може надати 10% від сьогоднішніх наших пільг. Це ставить на коліна весь чорнобильський люд. Ми не дамо цього зробити», – розповів чорнобилець Михайло.

З-під будівлі уряду мітингувальники вирушили до Адміністрації Президента. До них вийшов представник президентської приймальні, давати коментарі він відмовся, втім пообіцяв зареєструвати відкритий лист, в якому афганці вимагають, аби Петро Порошенко, як гарант Конституції, захистив їх соціальні права. Мітингувальники заявили, що на розгляд листа готові чекати до нового року, далі будуть діяти по-іншому.

Від АП афганці та чорнобильці попрямували до Верховної Ради, де від ранку т риває багатотисячний мітинг - представники різних професій та учасники профспілок вимагають не урізати соціальні пільги.

zik.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар