-->

15.01.15

Масовий перерахунок пенсій з 01.01.2015

З 01 січня 2015 року здійснено масовий перерахунок пенсій у зв'язку з втратою годувальника, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”. Віднині мінімальний розмір цієї пенсії не може бути нижче двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, - 1898 грн (раніше — 949 грн). В результаті проведеного перерахунку 1649 пенсіонерів отримали підвищені пенсії.

На черзі — другий етап січневого перерахунку військових пенсій, який передбачає перерахунок пенсій в разі втрати годувальника, призначених за цим Законом членам сімей померлих інвалідів війни та військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, інших осіб, що мають право на пенсію за цим Законом, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних при захисті Батьківщини, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи або виконанні інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), або внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, у партизанських загонах і з’єднаннях та підпільних організаціях і групах, визнаних такими законодавством України, ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи та участю у бойових діях у мирний час . Так, розмір пенсії на одного непрацездатного члена сім'ї складе 70 % (замість 40 %), на двох та більше членів сім'ї – 90 % заробітку загиблого (померлого годувальника, але не менше ніж 40 % на кожного непрацездатного члена сім'ї.

Пенсіонерам, які мають право на одержання пенсії відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», але наразі одержують пенсію за іншими законами рекомендуємо для визначення доцільності переходу на інший вид пенсії звертатися до територіальних управлінь Пенсійного фонду за місцем проживання та управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар