-->

11.01.15

Чи віддасть держава гроші?

В 2011 році Фастівським судом винесено бвльше 30 000 постанов про стягнення з Пенсійного фонду коштів на користь чорнобильців-пенсіонерів та Дітей війни. Людям на руки суд видав виконавчі листи, які замість виконавчої служби незаконно забрав Фастівський пенсійний фонд і ці пстанови суду не попали до реєстру виконавчих проваджень. 

В вересні 2014 року, після рішення Міжнародного суду про обов"язковість виконання рішень судів по яких є боржником держава, Кабінет Міністрів України виніс постанову № 440 якою визначив порядок погашення заборгованостей по таким постановам. Але тому, що виконавчі листи незаконно осіли в особових сравах пенсіонерів в управлінні пенсійного фонду, вони втратили чинність і тепер літні люди, хворі, інваліди вимушені повторно в суді отримувати постанови суду і направляти їх до Київського управління ДВС.

Складність в тому, що управліня пенсійного фонду зв три роки так і не нарахувало заборгованості по цим постановам суду, не встигли... за три роки, мабуть вважали, що людям ці кошти ніхто повертати не буде... Громадськи організацї поставили питання, щоб захистити людей які фізично за станом здоров'я не зможуть повторно прийти до суду, а також тих, хто не знає про Постанову Кабінету Міністрів України.

Повинен бути прийнятий механізм, за яким Фастівське управління Пенсійного фонду України має виправити свої порушення і скласти реєстр постанов та направити його в виконавчу службу у відповідності до Постанови КМУ.

https://www.youtube.com

Немає коментарів:

Дописати коментар