-->

15.03.15

Чорнобилець 18 років стоїть у черзі на житло

Під час засідання житлової комісії з питань забезпечення житлом осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, розглянули справу Миколи Чеботаря, жителя с. Боровиці, що на Чигиринщині.

Нещодавно чоловік звернувся під час особистого прийому громадян до заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля з проханням посприяти в позачерговому одержанні помешкання. Тоді Віталій Володимирович пообіцяв, що справу чоловіка найближчим часом позачергово розглянуть на житловій комісії в адміністрації.

Микола Федорович – постраждалий внаслідок аварії на ЧАЕС І категорії, інвалід загального захворювання ІІІ групи, має двох дітей, онука. Він у 1986 році переселився із Чернігівської області, зони гарантованого добровільного відселення та проживає протягом 28 років у с. Боровиці, перебуває в черзі на отримання житла потерпілим на ЧАЕС з 1997 року. Чоловік вимагає поставити його першим в чергу, поновити дані списків у загальній черзі (нині є 17-м у списку). Каже: за Законом має на це повне право, оскільки має переваги над іншими.

Детально розглянувши справу, комісія вирішила залишити чоловіка у тій же черзі, яка є регламентованою нормативними документами, сформованою згідно з усіма вимогами.

– Під час винесення рішення до уваги було взято той факт, що ваш онук народився в Чигиринському районі, а не в забрудненій зоні, – звернувся до заявника Віталій Володимирович, – наразі проживає окремо від вас – з вашою дочкою. Також на сьогодні не сформована ваша житлова справа. Інші ж громадяни, які перебувають в черзі, так само мають підстави згідно із Законодавством на отримання пільгового житла.

Приміром, одним із таких громадян є онкохворий чоловік, ліквідатор-інвалід I групи, батько трьох дітей та проживає в найманій квартирі. Водночас директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало зазначив, що в зв’язку з проведенням адміністративної реформи в країні, до міських бюджетів спрямовуватимуться кошти.

Зважаючи на те, що Микола Чеботар на Чигиринщині стоїть першим у списку на отримання житла, є усі підстави та сподівання, що він його згодом отримає.

Підготував: Ірина МЕЛЬНИК
Джерело: Черкаська ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар