-->

25.03.15

На засіданні Уряду затримані Голова ДСНС Сергій Бочковський та його перший заступник Василь Стоєцький

У середу, 25 березня, під час засідання Уряду України затримані Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його перший заступник Василь Стоєцький. Вони обвинувачуються в корупції під час проведення тендерних закупівель. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про звільнення цих посадовців та відсторонення керівництва по всій вертикалі ДСНС.

Під час засідання Кабінету Міністрів Міністр МВС України Арсен Аваков звернувся до Глави Уряду за дозволом провести слідчі дії в приміщенні Кабінету Міністрів. До зали засідань увійшли слідчі, які зачитали СергієвіБочковському та Василю Стоєцькому обвинувачення. Після цього посадовців у наручниках виведено із зали.


Арсен Аваков повідомив, що Сергій Бочковський та Василь Стоєцький підозрюються в організацію злочинних схем закупівлі пального у приватних компаній за завищеними цінами. При переказуванні коштів через офшорні компанії частина з них були переведені на особисті рахунки Голови ДСНС та його першого заступника.

Глава Уряду звернувся до Міністерства внутрішніх справ провести всі процесуальні дії відповідно до закону, а до органів прокуратури - подати до суду.

«Розслідування вести максимально публічно, як це дозволяє Кримінально-процесуальний закон», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що звернеться до американських і європейських партнерів «із тим, щоби допомогтивідслідкувати всі фінансові транзакції по фірмах, які були номінально зареєстровані в Сполучених Штатах Америки, і по банківських рахунках, які фактично зареєстровані на Кіпрі, для того, щоб вся злочинна схема була викрита і злочинці понесли покарання».

«Коли країна в війні, кожна копійка на рахунку, вони грабують людей і державу. Так буде з кожним, хто порушує закон і хто знущається з української держави», - наголосив Арсеній Яценюк.

Міністр МВС України звернувся до Арсенія Яценюка щодо звільнення Голови і Першого заступника Голови ДСНС.

Прем’єр-міністр України наголосив, що Уряд підтримує рішення про їхнє звільнення та відсторонення «всього керівництва по всій вертикалі Державної служби з надзвичайних ситуацій».

Арсеній Яценюк звернувся до Арсена Авакова «так само проводити розслідування щодо всього регіонального керівництва, яке було задіяне в корупційній схемі по розкраданню державних коштів».

Немає коментарів:

Дописати коментар