-->

21.03.15

Підпісано Меморандум з воїнами-інтернаціоналістами та чорнобильцями

19 березня в Голопристанському районі відбулося підписання Меморандуму про взаємодію і співробітництво між Голопристанською райодержадміністрацією, райрадою та районною громадською організацією «Контингент» (воїнів-інтернаціоналістів, чорнобильців). Згідно з документом, Голопристанська райдержадміністрація та райрада зобов'язуються забезпечити виконання в районі у межах своєї компетенції статті 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» стосовно надання ветеранським організаціям фінансової підтримки, забезпечення приміщеннями, обладнанням та іншим майном, необхідним для здійснення їх статутних завдань. 

Крім того, сторони беруть на себе відповідальність невідкладно вжити заходів щодо створення у центральній районній лікарні палат для лікування воїнів-інтернаціоналістів, постійного підвищення якості надання соціальних послуг вказаній частині населення. 

В Меморандумі також узгоджується питання культурно-просвітницької підтримки, організації санітарно-курортного оздоровлення, безоплатного проїзду осіб, які мають статус воїна-інтернаціоналіста чи учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Зі свого боку, ГО “Контингент” взяла на себе зобов'язання провести інформаційно-роз'яснювальну роботу та сприяти проведенню заходів, спрямованих на патріотичне виховання молоді в районі.

Під час підписання Меморандуму, голова райдержадміністрації наголосив на суспільній важливості такого кроку. “Голопристанська районна адміністрація готова до тісної співпраці в сфері соціального захисту та культурно-патріотичного виховання молоді з воїнами-інтернаціоналістами та чорнобильцями, адже це категорія людей, які потребують особливої уваги з боку державних органів та спроможна багато чим поділитись з молодим поколінням”.

Після підписання Меморандуму, Олександр Попов заявив про можливість входження до ГО “Контингент” військовослужбовців, які є учасниками АТО. Голова райдержадміністрації Олександр Богуненко зазначив, що в такому випадку в підписаний Меморандум будуть внесені відповідні зміни. 

За повідомленням прес-служби Херсонської ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар