-->

28.03.15

Україна в неділю перейде на літній час

Переведення стрілок годинника здійснюється щорічно в останні вихідні березня

На цих вихідних Україна перейде на літній час. У ніч з суботи 28 березня на неділю 29 березня на території країни о 3:00 за київським часом вводиться літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед. 

Переведення стрілок годинника відбудеться по всій країні, крім окупованого Росією Криму. У минулому році сепаратисти ухвалили рішення перевести український півострів на московський час. Таким чином, між Кримом і континентальною Україною буде різниця в часі в одну годину. 

В даний час режим переведення стрілок на літній час застосовується більш ніж в 110 країнах на всіх широтах від Канади до Австралії, і у всіх європейських державах. Вважається, що перехід на літній час дає економію електроенергії, а також викроює зайву годину для відпочинку в світлий час доби. 

Деякі країни відмовилися від переходу на літній і зимовий час, в тому числі і ряд колишніх радянських республік. Сезонне переведення годинникової стрілки скасовано у ряді держав, серед яких Росія, Китай, Сінгапур, Естонія, Грузія, Узбекистан, Таджикистан, Туркменістан і Казахстан.

Немає коментарів:

Дописати коментар