-->

25.04.15

Ми не маємо права забувати про наслідки аварії на ЧАЕС

Ми не маємо права забувати про наслідки аварії на ЧАЕС, а головне – повинні дбати про ліквідаторів та постраждалих від катастрофи – Ганна Старостенко

Незважаючи на війну і складне економічне становище в країні, ми не маємо права забувати про наслідки Чорнобильської катастрофи, а головне – маємо дбати про ліквідаторів та постраждалих від катастрофи на ЧАЕС. Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час робочої поїздки до Київського міського центру радіаційного захисту населення.

«У Києві проживає близько 90 тисяч ліквідаторів та переселенців з Чорнобиля, Прип’яті та Чорнобильської зони. І я вважаю, що моральний обов’язок київської влади – надати цим людям всебічну допомогу. Адже саме вони ціною власного здоров’я захистили майбутні покоління від радіаційної загрози і не повинні відчувати брак догляду або медикаментів. Ми розуміємо, що кияни в боргу перед героями, які захистили нас від смертельної загрози. Тому команда мера зробить все, щоб допомогти постраждалим від цієї чорної сторінки української історії», – сказала заступник голови КМДА.

Вона також зауважила що, як і інші пільгові категорії громадян, чорнобильці можуть скористатися соціальними аптеками, заснованими командою мера. У них пропонують більше 163 найменувань препаратів зі знижкою в 35-40% і найближчим часом аптечну мережу розширять.

Довідково

Завданням Київського міського центру радіаційного захисту населення є лікування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. До складу Центру входить стаціонар на 270 ліжок, розташований за адресою: вул. Жукова, 10 та поліклінічно-консультативне відділення на вул. Пушкінській, 40.

У структуру стаціонару входять :
приймальне відділення;
відділення променевої патології – 60 ліжок;
відділення пульмонології – 20 ліжок;
відділення неврології – 65 ліжок;
відділення гастроентерології – 50 ліжок;
відділення хірургії – 30 ліжок;
відділення кардіології – 65 ліжок;
відділення реанімації та інтенсивної терапії;
відділення ендоскопії та ультразвукової діагностики;
відділення реабілітації;
відділення функціональної діагностики;
відділення стерилізації;
клініко-діагностична лабораторія;
рентгенологічний кабінет;
кабінет вузьких спеціалістів.

Сьогодні опрацьовується питання організації на базі Центру ліжок для хіміотерапевтичного лікування онкологічних хворих зазначеної категорії населення.

Щорічно стаціонарну допомогу отримують біля 7 тисяч пацієнтів.

Поліклінічно-консультативне відділення розраховане на 80000 відвідувань в рік.

На обліку в Центрі перебуває біля 69,8 тисяч хворих, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС (інваліди та ліквідатори) та близько 9 тисяч дитячого населення.

Фінансується Центр за рахунок місцевого бюджету.

Немає коментарів:

Дописати коментар