-->

11.06.15

Володимир Дурноп’ян: «Чорнобильці заслуговують на державну підтримку»

На цьому наголосив голова Білопільської райдержадміністрації Володимир Дурноп’ян в ході апаратної наради, на якій розглядався стан виконання програм соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

«Ми з розумінням ставимося до проблем громадян, які постраждали внаслідок катастрофи. Попри важкий економічний стан у країні, Уряд продовжує надавати й виплачувати пільги, субсидії, фінансувати програми соціального захисту», - зазначив очільник району.

За словами начальника управління соціального захисту населення Івана СІДЕНКА на обліку в управлінні станом на 01.06.2015 року перебуває 513 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» управлінням соціального захисту населення забезпечується реалізація 5-ти бюджетних програм.

«На 2015 рік на фінансування програм соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, затверджено бюджетні призначення на загальну суму 571,1 тис. грн., що на 69,2 тис. грн. менше від видатків у 2014 році. Чотири бюджетні програми фінансуються за рахунок коштів державного бюджету», - повідомив посадовець.

Кошторисними призначеннями на 2015 рік на виплату щомісячної грошової компенсації вартості продуктів харчування передбачено кошти в сумі 475,0 тис. грн. За 5 місяців 2015 року нараховано та виплачено 199,4 тис. грн., що становить 41,98 % від річних призначень.

Щодо компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, то з початку року при встановленні 2 групи інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС управлінням призначена та виплачена компенсація двом учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи 1 категорії в розмірі 284,40 грн.кожному

На 2015 рік на оплату щорічної додаткової відпустки та виплата підвищеної стипендії учням та студентам передбачено 28,5 тис. грн. За 5місяців поточного року управлінням виплачено 11,9 тис. грн.

Крім цього, за рахунок коштів обласного бюджету здійснюється фінансування ще однієї бюджетної програми - пільги на медичне обслуговування громадян.

«Крім компенсацій, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС 1, 2 категорій і членам їх сімей та дружинам померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою передбачена 50-ти відсоткова знижка на оплату за житлово-комунальні послуги. Пільгами на ЖКП користується 185 сімей постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за користування телефоном – 121 особа, на тверде паливо – 22 особи», - сказав на завершення Іван Сіденко.

Немає коментарів:

Дописати коментар