-->

11.06.15

У Соборному парку Черкас закладено храм на честь ікони «Чорнобильський Спас»

У неділю 7 червня, у православний день пам’яті усіх святих, у Соборному парку закладено меморіальний храм на честь ікони «Чорнобильський Спас».

Фото з сайту Черкаської єпархії УПЦ (МП)

Храм-капличку на честь ікони «Чорнобильський Спас» буде побудовано поруч із пам’ятником жертвам Голодомору. Під час закладки на майбутнє місце вівтарної апсиди у фундамент була вмурована капсула, у якій зазначено дату будівництва та імена будівничих і фундаторів храму. Серед останніх – відомі в Черкасах лікарі брати Лепські.

У часи Першої світової війни тут було побудовано Свято-Георгіївський храм, кошти для якого було надано родичами полоненого австрійця, що помер від ран у Черкасах і був похований на Соборному кладовищі (нині – територія Соборного парку). Проте майже відразу після більшовицької революції цю церкву було зруйновано.


Нині храм, який буде споруджено практично на тому ж місці, отримав присвячення іконі «Чорнобильській Спас». Як пояснив під час освячення митрополит Черкаський і Канівський Софроній, це пов’язано із тим, що Чорнобиль є символом справжньої духовної війни, розв’язаної проти українського народу в новітні часи. Крім того, в Черкасах багато людей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, і вони давно зверталися з проханням побудувати «Чорнобильський» храм.

Немає коментарів:

Дописати коментар