-->

27.07.15

Харчування рівненських дітей-чорнобильців віддали новій київській фірмі

Хоча конкуренти пропонували менші ціни

Цього року уже не Міністерство соціальної політики, а обласний департамент соцзахисту населення проводив тендер на харчування дітей шести північних районів Рівненщини, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС. Свого часу, нагадаємо, місцеві чиновники прохали передати тендер на область, щоб нібито перемагали місцеві фірми, з якими легше контактувати. Бо ж були випадки, що фірми з інших регіонів, які вигравали торги, переривали харчування школярів.


Цього року у торгах взяли участь вісім фірм, серед яких були і рівненські. Тендерний комітет зазначив, що харчуватиме в усіх північних районах київське ТзОВ «Геус Груп», хоча були фірми, які пропонували на кількасот тисяч гривень менші суми. Останнім відмовили, посилаючись на те, що вони не відповідають вимогам конкурсу.

«Геус Груп» отримає із державного бюджету понад 79,75 млн. грн. на харчування 30706 учнів навчальних закладів у Дубровицькому, Володимирецькому, Рокитнівському, Сарненському та Зарічненському районах у вересні-грудні цього року.

ТзОВ «Геус Груп» було засноване у вересні минулого року. Власником та директором підприємства є Аркадій Генкін. За інформацією зі ЗМІ, пан Генкін — колишній бізнес-партнер Ігоря Маркова, екс-нардепа від Партії регіонів. Разом із Марковим Аркадій Генкін раніше мав декілька фірм. Наприкінці 1990-х і початку 2000-х вони разом володіли паливними фірмами ТОВ «Мега», ТОВ «Геліос» і ТОВ «Гелєос-Ойл». «Геус Груп» останніми місяцями виграє тендери на мільйони гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар