-->

01.08.15

В Івано-Франківську кілька скверів отримали назву, а з назви бульвару забрали присвяту Пушкіну

На карті Івано-Франківська з’являться чотири «іменні» сквери, а з назви одного з бульварів забрали ім’я російського поета Олександра Пушкіна – рішення про це ухвалила міська рада.

Сквер у центрі міста, де встановлений пам’ятник діячам «Руської трійці» – Якову Головацькому, Маркіяну Шашкевичу та Івану Вагилевичу, – названо на честь Руської трійці. Назву Героїв Чорнобиля матиме сквер на розі вулиць Незалежності і Шухевича з пам’ятником чорнобильцям. Будуть також сквер Данила Галицького та імені Квітки Цісик.

За словами заступника директора департаменту містобудування та архітектури Світлани Лосюк, для міста витрат через таке перейменування не буде, бо на них нема прив’язаних до адреси приміщень.

Ще одне рішення депутатів викличе зміну адрес: Північний бульвар імені Олександра Пушкіна вирішено перейменувати на просто Північний бульвар.

На сесії пролунало, що «Пушкін займав антиукраїнську позицію». Натомість міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що «у Пушкіна багато прекрасних речей, він виступав проти царизму». Однак більшість депутатів проголосувала за перейменування, і з назви забрано присвяту Пушкіну.

В Івано-Франківську є чимало площ і скверів із «народними» назвами, рішення щодо яких не ухвалювалися, однак івано-франківці між собою говорять, приміром, про «сквер Міцкевича» чи «площу Франка».

Немає коментарів:

Дописати коментар