-->

20.08.15

Біля будинку уряду у Києві мітингують чорнобильці та ошукані вкладники перекрили дорогу

Сьогодні, 20 серпня, у Києві під Кабміном мітингували ліквідатори аварії на ЧАЕС та ошукані вкладники «Дельта Банку». Протестувальники перекрили рух вулицею Грушевського, аби привернути увагу чиновників уряду до своїх проблем.

Свідком події була репортер ZIK-Стрім Мар’яна Шеремета.

Учасники пікетування розгорнули прапори руху «Союз.Чорнобиль.Україна» та таблички з назвами українських міст, з яким приїхали протестувальники. За їхніми словами, вони вимагають від уряду не скасовувати пільги для ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які гарантовані їм статтею 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

«У нас забирають останні пільги, чорнобильців поставили вже на межі зубожіння. Ми хочемо нормально жити, а не виживати. Вимагаємо від Кабміну повернути нам пільги, дотримуватись законів», – сказала учасниця мітингу Надія Макаревич.

До акції протесту чорнобильців долучилися ошукані клієнти «Дельта Банку». Вони вимагали повернути вклади та депозити, націоналізувати активи проблемної фінансової установи та передати їх одному з банків, які є нині стабільними, зокрема, Ощадбанку або Приватбанку.

«Нині активи банку розграбовуються. Скоро дійде до того, що все розкрадуть і нам нічого не повернуть. Ми, вкладники, лишимось без нічого, без своїх грошей. Статки банку щодня зменшуються у геометричній прогресії, гроші зникають у невідомому напрямку», – розповіла клієнтка «Дельта Банку» Світлана Мусевич, що приїхала на акцію протесту зі Львова.

Протестувальники перекрили рух проїжджою частиною на вулиці Грушевського, пропускали вони тільки громадський транспорт. Люди скандували «Банду геть!», «Яценюк – до народу!», «Уряду – ганьба!».

Блокування вулиці триває, протестувальники вимагають, щоб до них вийшов прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Репортер ZIK-Стрім стежить за подіями.

Усі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар