-->

22.08.15

У Кіровограді чорнобильці обіцяють Порошенко долю Партії регіонів

Кіровоградські чорнобильці долучились до всеукраїнської акції протесту, спрямованої нагадати представникам влади про існування героїв - чорнобильців, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.


"Переглянувши список урочистостей з нагоди Дня Незалежності, ми вирішили сьогодні вийти на пікет, щоб нагадати про своє існування, - говорить Олександр Неділько, голова обласної громадської організації "Союз Чорнобиль України". - Героїзм не має терміну давності, однак, якщо про одних героїв у нас пам'ятають, то про інших просто забули. Наші герої вертольотчики, які з перших годин аварії на ЧАЕС літали над реактором, шахтарі, які працювали під реактором і люди, які працювали на даху реактора. Ці люди ще живі, але їх не пам'ятають. Героям АТО відкривають пам'ятні дошки, ставлять пам'ятники. А скільки в Кіровограді пам'ятників Героям Чорнобиля? Жодного! Навіть якийсь тупік Чорнобильський у Кіровограді не можуть назвати, не те що вулицю. Кажуть "не доцільно". А на 26 квітня в місті влаштовують пісня та пляски з виставками собак на іподромі. Ми розцінюємо це як плювок у бік чорнобильців".


Чорнобильці обіцяють, що вийдуть на площу і 23 серпня у День Державного Прапора України, щоб нагадати владі про своє існування. Загалом, за словами активіста, в області близько 11 тисяч ліквідаторів та переселенців із Зони відчуження, проте через хвороби більшість з них не можуть брати участі в цих акціях. Окрім того, обіцяють байкотувати партії влади, зокрема Яценюка та Порошенка, які ініціювали та підтримали, на думку голови чорнобильської організації, антисоціальні закони про зменшення пільг та забезпечення чорнобильців.

"Минулого разу ми обіцяли байкотувати партію влади на Кіровоградщини і зрештою Партія Регіонів програла. Цього разу подібна доля чекає на Народний Фронт та Блок Петра Порошенка", - заявив Неділько.

За перші півгодини, які тривала акція чорнобильців, ніхто з представників влади до людей не вийшов.







Фото Валерій Лебідь

Немає коментарів:

Дописати коментар