-->

15.09.15

Голова Кіровоградської обласної ради пообіцяв підтримати чорнобильців

15 вересня, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко провів зустріч з головою Кіровоградської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Олександром Недільком, під час якої вислухав пропозиції щодо підтримки створення двох обласних програм, а саме «Програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи на період 2015-2020 років» та «Програму заходів з нагоди 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЕС». Про це повідомляє кореспондент Златополя.

Приводом для звернення до голови облради стало те, що обласною державною адміністрацією не приймаються заходи щодо відновлення державних соціальних гарантій, взятих на себе відносно чорнобильців. У своєму зверненні чорнобильці просили на найближчій сесії прийняти рішення, яким зобов’язати Кіровоградську ОДА невідкладно розробити відповідні програми, а до 25 жовтня 2015 року їх затвердити й передбачити щорічно кошти на їх виконання.

Вислухавши та детально ознайомившись з усіма запропонованими пунктами до програм, Олександр Чорноіваненко підтримав пропозицію та зазначив, що ініціюватиме через депутатів затвердження цих програм на найвищому рівні. А от розробити програму, за словами Чорноіваненка, буде доцільніше на 2016 рік, оскільки бюджетній рік закінчується. 

Окрім того, очільник області запропонував чорнобильцям подавати списки на універсальну нагороду, а також, у зв’язку із законом про декомунізацію, пропонувати назви вулиць на честь героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, що аналогічну програму підтримала та затвердила Дніпропетровська обласна рада. Тож звернувшись до голови Кіровоградської обласної ради, чорнобильці сподіваються на підтримку.

Немає коментарів:

Дописати коментар