-->

09.09.15

Документально-мистецька виставка "Навіть відоме відомо набагатьом" із серії «Чорнобиль я там був»

Шановне товариство! 
Запрошуємо вас відвідати документально-мистецьку виставку «НАВІТЬ ВІДОМЕ ВІДОМО НАБАГАТЬОМ» із серії «Чорнобиль я там був», авторського проекту Юрія Ворошилова, яка відбудеться 10 вересня о 10.30 в Чугуївській художній галереї (пл. Леніна, 2). 

Виставка є спільним проектом «Українського історичного товариства «ЧОРНОБИЛЬ НООСФЕРА» та Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України». Просимо ознайомитися з прес-релізом виставки-акції та запрошенням.


Прес-реліз
10 вересня о 10.30 в Чугуївській художній галереї (пл. Леніна, 2) відкривається документально-мистецька виставка «НАВІТЬ ВІДОМЕ ВІДОМО НАБАГАТЬОМ» із серії «Чорнобиль я там був».
Це вже дев’ята виставка в районних центрах Харківської області. Цього разу це є спільний проект «Українського історичного товариства «ЧОРНОБИЛЬ НООСФЕРА» та Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України».
Чорнобильська трагедія є своєрідним ключем пізнання і вивчення всіх сучасних глобальних викликів. Вражаюча хроніка смертей наших чорнобильських побратимів об’єднала нас заради головної мети – ВСТИГНУТИ ЗАСВІДЧИТИ УНІКАЛЬНИЙ ДОСВІД ЛІКВІДАТОРІВ НАЙМАСШТАБНІШОІ ЯДЕРНОЇ ТЕХНОГЕННОЇ КАТАСТРОФИ ЗА УСЮ ІСТОРІЮ ЛЮДСТВА, ЗБЕРЕГТИ ТА ПЕРЕДАТИ НАЩАДКАМ РЕАЛЬНІ СВІДЧЕННЯ РЕАЛЬНИХ ЛЮДЕЙ, ЩОБ У НАШИХ ОНУКІВ І В ОНУКІВ ЇХНІХ ОНУКІВ НЕБУЛО СВОЇХ ЧОРНОБИЛІВ.
Після того, як був створений перший mouseĩon («музей») Олександром Птолемеєм приблизно в 290 році до нашої ери, людство не винайшло нічого кращого для дослідження та зберігання будь-яких інформаційних джерел.
На сьогоднішній день в архіві «Українського історичного товариства ЧОРНОБИЛЬ НООСФЕРА» зберігається більше п’яти тисяч документів систематизованого і опрацьованого фактичного матеріалу про участь мешканців Слобожанщини в ліквідації Чорнобильського атомного лиха, більше п’ятдесяти тисяч інформаційних джерел про ядерну катастрофу.
Харків, де в свій час вперше зародився чорнобильський громадський рух, як ніколи заслуговує на створення в інтелектуальній столиці України сучасного інформаційно-дослідницького центру-музею, де ЧОРНОБИЛЬ постав би в причинно-наслідковому ланцюзі розвитку людської цивілізації.
Якщо ми цього не зробимо, то це буде великий гріх перед тими побратимами які вже пішли в інший світ, а головне – гріх перед іще ненародженими нащадками.
В історії людства чорнобильці заслужили стояти в одному ряду з ветеранами ВВВ, ветеранами Афгану та героями АТО. Але невидима рана від безпощадного атома залишиться з ними на все життя, назавжди. Тому пам’ять про них як про захисників Батьківщини є святим обов’язком людства.
Чугуївський виставочний проект – це іще один крок до наміченої мети. А така висока мета змушує наполегливо йти до неї, попри численні супротиви та перешкоди на тернистому шляху.

Голова ради громадської Чорнобильської організації, депутат Харківської обласної ради Анатолій Вінник
Президент «Українського історичного товариства
«ЧОРНОБИЛЬ НООСФЕРА», 
автор проекту Юрій Ворошилов

Прес-секретар проекту Катерина Куценко
тел. 095-807-90-40

Немає коментарів:

Дописати коментар