-->

04.10.15

Після виборів Україну чекає замороження соціальних стандартів

Після виборів Міністерство фінансів збирається внести деякі пропозиції щодо замороження в держбюджеті на наступний рік. Про витік цієї інформації повідомляє в соцмережах колишній народний депутат, а зараз експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

Новину передає «Преса України».

Згідно витоку з Мінфіну зразу після виборів будуть внесені пропозиції щодо замороження в бюджеті на наступний рік соціальних стандартів на сьогоднішньому рівні, а також скасування пенсій для працюючих пенсіонерів та відміна виплати допомоги по народженню дитини. Отже, покращення наближається...

Ось який коментар до витоку інформації подав експерт щодо пропозицій Мінфіну до держбюджету на наступний рік:

1. Замороження соціальних стандартів на сьогоднішньому рівні до кінця 2016 року, тобто мінімальна зарплата, пенсія, стипендія інші соціальні виплати залишаються на рівні вересня 2015 року (так мін. з/п до кінця 2016 року буде 1378 грн).

2. Скасування пенсій для всіх працюючих пенсіонерів, а не тільки для депутатів, суддів, прокурорів і т.п. як зараз.

3.Відміна виплати допомоги по народженню дитини...

Це справді по-новому. Пенсіонери йдуть підробляти не від гарного життя, а тому що не вистачає на саме необхідне для виживання. А ось з відміною виплати допомоги по народженню дитини, то тут все зрозуміло, очевидно проблему народжуваності влада вже вирішила…

Нагадаємо, раніше «Преса України» повідомляла, про нечувану щедрість Арсенія Яценюка щодо компенсації 50% вартості газу - це насправді лише балаканина і маніпулювання свідомістю. Насправді прем'єр-міністр хоробро збрехав про нібито прийняте сьогодні ж Кабміном рішення в два рази знизити ціну на газ для певної категорії споживачів.

Брехня Яценюка полягає в тому, що ніякого рішення про зниження ціни на газ уряд сьогодні не приймав. А мотиви Арсенія Петровича цілком очевидні, адже на носі не тільки старт опалювального сезону, але і місцеві вибори, які відбудуться як раз через 10 днів після цього самого старту. Протягом усієї своєї «камікадзевої» каденції прем'єр посилено готував людей до підвищення цін на комунальні послуги, в тому числі і на природний газ.

Людям, зрозуміло, будь-яке підвищення цін не може подобатися, чим і поспішили скористатися конкуренти Арсенія Петровича - шанувальники політичного популізму в особі Юлії Тимошенко, Олега Ляшка та інших. Як результат - рейтинг Яценюка стрімко впав, а його соратників-конкурентів навпаки.

Значить треба щось робити. І глава уряду не придумав нічого кращого, ніж просурмити на всю Україну про вольове рішенні Кабміну розділити з населенням всі тяготи зимового періоду. Проте, щедрість Яценюка може торкнутися виключно власників тридцятиметрових халупок, та й тим доведеться серйозно економити на опаленні, щоб не вистрибнути за встановлений Кабміном ліміт.

Таким чином, розпіарена Яценюком турбота про простого українця насправді ніяк не загрожує держбюджету серйозними втратами, бо ні на кого не буде поширюватися. Тому в сухому залишку маємо від Арсенія Петровича знущальне маніпулювання громадською думкою заради порятунку власного рейтингу, і, як бачимо, більше нічого…

Потрібно також додати ще одну бочку дьогтю до ложки меду прем'єра, ця «пільгова» норма, яку він зробив сьогодні в якості «подарунка» українцям від уряду, діє ще з 1 квітня, рішення про це в березні прийняла НКРЕКУ під керівництвом 25-річного Вовка. Згідно з тим рішенням, з 1 квітня 2015 року мінімальний тариф для населення до 3600 грн за тисячу кубометрів встановлювався в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня при максимальному споживанні палива в обсязі до 200 кубометрів на місяць. У разі перевищення встановленого мінімального обсягу, наступні обсяги оплачуються з розрахунку 7188 грн за тисячу кубометрів. В період міжсезоння - з 1 травня по 30 вересня - вартість природного газу становить 7188 грн за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.

Тому, як бачите, все залишилося, як було і народ України вкотре розвели...

Немає коментарів:

Дописати коментар