-->

03.11.15

Увага! Закликаємо на акцію протеста.

Всім чорнобільцям
Керівникам обласних організацій і колективних членів 
ВГОІ «Союз Чорнобиль України»

ЗВЕРННЕННЯ

Сьогодні, 29 жовтня 2015 року, проведено черговий етап всеукраїнської акції протесту чорнобильців біля Міністерства соціальної політики України. Текст Резолюції, одноголосно прийнятої на цій акції додається.

Закликаю до активної участі чорнобильців в акції протесту наступної середи, 04 листопада 2015 року, біля будівлі Кабінету Міністрів України. Початок акції о 10.00 годині.

Це – наш останній і рішучий бій у поточному році і реальний шанс добитися відновлення законних прав інвалідів-чорнобильців.

З повагою,
Президент ВГОІ
«Союз Чорнобиль України»                                                                                          В.О. Березін


РЕЗОЛЮЦІЯ
учасників акції протесту 29 жовтня 2015 року біля будівлі Міністерства соціальної політики України на захист прав інвалідів-чорнобильців, інших категорій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

20 жовтня 2015 року за рішенням Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» та Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» відбувся черговий етап всеукраїнської акції протесту чорнобильців. 

У Резолюції, прийнятій на зазначеній акції протесту одноголосно, серед основних вимог було невідкладне прийняття постанови про внесення змін до урядової постанови №1210, узгоджених всеукраїнськими громадськими чорнобильськими організаціями, з метою докорінного поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, а також прийняття державних актів з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії.

Відповідальні посадові особи Мінісоцполітики України запевнили учасників акції, що на наступне засідання Кабінету Міністрів України 21 жовтня 2015 року зазначений проект постанови буде внесений з голосу Міністром соціальної політики України П. Розенком. Якщо такий порядок прийняття постанови не вдасться реалізувати, тоді на засідання Уряду України 28 жовтня 2015 року проект вноситиметься по встановленій процедурі після погодження з усіма необхідними міністерствами. 

Як повідомив сьогодні заступник Міністра соціальної політики України В. Іванкевич, на вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів України 28 жовтня 2015 року зазначений проект постанови розглядався і за підсумками розгляду прийнято рішення щодо його доопрацювання за участю представників всеукраїнських громадських чорнобильських організацій.

Зважаючи на таку інформацію, доручаємо лідерам всеукраїнських громадських чорнобильських організацій В. Березіну, А. Колядіну, В. Проскуріну взяти участь у доопрацюванні цього проекту постанови і вимагаємо від Міністра соціальної політики України П. Розенка, щоб такий проект постанови був внесений на наступне засідання Кабінету Міністрів України 04 листопада 2015 року.

Вимагаємо від Кабінету Міністрів України невідкладно прийняти проект постанови «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010р. № 656 і від 23 листопада 2011р. №1210», якою передбачено, зокрема, збільшення з 01 жовтня 2015 року мінімальних пенсій інвалідів-чорнобильців до рівня: 530, 475, 420 і 200 відсотків прожиткового мінімуму для інвалідів відповідно І, ІІ та ІІІ груп, а також дітей-інвалідів. 

Підтримуємо вимоги щодо відновлення дії статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в редакції, що діяла до 01 січня 2008 року і передбачала встановлення мінімальних розмірів пенсії для інвалідів-чорнобильців на рівні 10, 8, 6 та 3 прожиткових мінімумів для інвалідів І, ІІ, ІІІ груп і дітей-інвалідів відповідно. Вимагаємо від Кабінету Міністрів України невідкладно внести до парламенту України відповідний законопроект, а від Верховної Ради України – вимагаємо прийняти його у поточному році.

Вимагаємо від Президента України невідкладно прийняти Указ про відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії, основним змістом якого мають бути не парадні заходи, а поновлення законних прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на належний соціальний захист.

Ми заявляємо, що всеукраїнська акція протесту чорнобильців триває. Закликаємо усіх чорнобильців України взяти участь у пікетуванні Уряду України наступної середи, 04 листопада 2015 року. Початок акції о 10.00 годині біля будівлі Кабінету Міністрів України. 

Лише спільними активними діями зможемо вибороти свої законні права!

За доручення учасників акції протесту:

Президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» 
Березін В.О.

Голова Правління ВГО «Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля» 
Проскурін В.С.

Голова Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів "Чорнобиль-86". 
Колядін А.Ф

Немає коментарів:

Дописати коментар