-->

07.11.15

Василя Дурдинця вчетверте обрано головою Української Асоціації "Чорнобиль" органів та військ МВС

На звітно-виборній конференції члени організації підбили підсумки своєї діяльності у 2011-2015 роках, а також обрали керівний склад управлінських органів Асоціації. Делегатів конференції привітало керівництво Міністерства внутрішніх справ України.
30 жовтня цього року відбулася X звітно-виборна конференція, на якій підбито підсумки діяльності Української Асоціації "Чорнобиль" органів та військ МВС за період з 21 жовтня 2011 р. по 30 жовтня 2015 р. Також на конференції були визначені пріоритетні напрями роботи на наступний період.
На початку конференції делегатам та гостям було оголошено звернення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова:

"Шановні делегати Х-ї звітно-виборної конференції
Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС!
Прийміть щирі вітання з нагоди 25-ї річниці від дня утворення Української Асоціації «Чорнобиль» органів  та військ МВС.
Ми всі пам’ятаємо подвиг 33 тисяч працівників пожежної охорони, органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ МВС, і особливо тих, хто віддав своє життя та здоров’я при виконанні службового обов’язку. Насамперед ці герої зупинили поширення катастрофи, унеможливили її переростання в глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших країн Європи.
Безмежна вдячність за їх мужність і відвагу!
Незважаючи на існуючі економічні, фінансові і соціальні проблеми нашої країни, керівництво Міністерства і в подальшому буде приділяти увагу питанням правового, соціального захисту, медичного забезпечення ліквідаторів аварії, не залишить наодинці зі своїми проблемами жодного, хто в ті тяжкі часи був у центрі подій. 
Скажу відверто, не все нам вдається зробити так, як цього заслуговують чорнобильці та їх сім’ї. Однак ми не збираємося пасувати перед труднощами, будемо активно і наполегливо домагатись в урядових інстанціях реального виконання чорнобильського законодавства.
Дорогі друзі, колеги! Час плине без зупину, але подвиг пожежних, працівників органів внутрішніх справ, військовослужбовців внутрішніх військ у ліквідації техногенної аварії буде жити у віках.
Дозвольте побажати Вам, делегатам конференції, усім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, Вашим сім’ям активного довголіття, здоров’я, щастя і благополуччя!
З повагою                                
Міністр внутрішніх справ України                              Арсен Аваков"
Делегати конференції зазначили, що робота Асоціації у звітний період була зосереджена на вирішенні питань соціального та правового захисту працівників та ветеранів органів внутрішніх справ, військовослужбовців внутрішніх військ (Національної гвардії України), які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, членів їх сімей та увічнення їх подвигу.
Робота Ради та Правління Асоціації була визнана задовільною. Також обрані нові склади Ради та Правління організації. До них увійшли відповідно 37 та 11 осіб.
Головою Асоціації в четвертий раз обрано генерала внутрішньої служби України Василя Дурдинця. Першим заступником та заступником голови обрано відповідно ветеранів органів внутрішніх справ полковників міліції у відставці Віктора Дорошенка та Анатолія Базиленка.
Серед основних завдань у наступному 2016 році делегати конференції визначили зокрема, проведення заходів, приурочених до 30-ї річниці від дня аварії на Чорнобильській АЕС.

Немає коментарів:

Дописати коментар