-->

12.12.15

Хмельницьким чорнобильцям не вистачає ліків

На площі біля пам'ятного знаку відбувся молебень і покладання квітів та вінків. Згадати ліквідаторів аварії, які пожертвували своїм життям, захищаючи українців від атомного лиха, прийшли представників громадських чорнобильських організацій і громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як розповідає голова Кам’янець-подільської міської організації «Союз Чорнобиль України» Володимир Гусєв, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС не можуть отримати пільгові медикаменти іноземного виробництва, а вітчизняні аналоги не завжди підходять пацієнтам. Купувати ж дорогі ліки за власні кошти можуть не всі.

- На сьогоднішній день, за великим рахунком, не працює жодна соціальна програма, не працюють ті проекти, які мають бути гарантовані нам державою. Медикаментозного забезпечення нема, забезпечення щодо пенсій теж не працює. Чорнобильців розділили на білих та чорних, одні мають досить таки достойну пенсію, інші ж не мають нічого, - зазначає Володимир Гусєв.

За його словами, кожний ліквідатор катастрофи мають багато захворювань і йому з ними доводиться боротись самотужки. А з підвищенням цін на медикаменти, лікуватись стає неможливо.

- Багато чорнобильців мучиться на лікарняних ліжках, а влада не виконує жодних соціальних гарантій. У бюджеті на наступний рік закладено 15 % відрахувань з пенсій, а інвалід-чорнобилець не в змозі купити собі ліки, які зараз продаються за захмарними цінами, і на них ще з 1 січня хочуть ввести акциз. Це просто не вкладається в голові, - каже чорнобилець Володимир Якимчук.

Джерело: http://vsim.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар